Pančevo kupuje 12 Ikarbus Mercedesa

Pančevo kupuje 12 Ikarbus Mercedesa

ATP “Pančevo” od Ikarbusa kupuje 12 novih autobusa na šasiji Mercedes-Benz OC 500 LE. Sedam od njih će biti namenjeno međumesnom, a pet gradskom prevozu.

Pančevačko Autotransportno preduzeće kupuje od “Ikarbusa” 12 novih autobusa čija je vrednost oko milion i 700 hiljada evra. Na tenderu je, kao najbolji ponuđač pobedio Ikarbus, a to će biti jedan od njihovih najvećih poslova u ovoj godini za domaće tržište. Kupovina vozila će značajno podmladiti vozni park pančevačkog prevoznika, smatraju u tom preduzeću. ATP trenutno raspolaže sa 67 autobusa prosečne starosti 18 i po godina. Među njima ima i starijih od tri decenije a njihovo održavanje mnogo košta. Nabavkom novih autobusa kvalitet usluge biće neuporedivo bolji u odnosu na konkurenciju pogotovo onu nelojalnu sa kojom se ATP godinama bori kažu u ovom preduzeću.

IK112LE_ATPancevo

“Uzimamo 7 autobusa za međumesni prevoz i oni će biti angažovani na liniji za Beograd koja je naša najrentabilnija linija a 5 autobusa je za gradski prevoz. To su niskopodni autobusi sa klimom, vrlo udobni i sigurni, koji zadovoljavaju ekološke standarde”, kaže za RTV Milenko Krajinović-direktor ATP Pančevo.

ikarbus_ik112le_09ikarbus_ik112le_03ikarbus_ik112le_07

Za “Ikarbus”, koji je u obavezi da isporuči autobuse do oktobra, ovo je jedan od najvećih poslova u poslednjih par godina.

Aleksandar Vićentić, direktor “Ikarbusa” navodi da je nakon krize na tržištu, koja je trajala oko dve godine, od početka ove godine smo značajno povećan obim proizvodnje i prodaje autobusa.

“U pitanju su autobusi koje Ikarbus pravi na Mercedesovoj samohodnoj šasiji koje je projektovao u saradnji sa kolegama iz Mercedesa”, kaže Vićentić.

Vrednost 12 autobusa je oko 1,7 miliona evra a dogovorena je kupovina na lizing .

U ATP tvrde da će smanjenjem troškova održavanja i povećanjem prihoda biti u mogućnosti da plaćaju mesečnu ratu u iznosu od skoro četiri miliona dinara.

(Izvor RTV.rs, Foto Beobuild.rs, Autobusi.NET, Fotomontaža Aleksandar Dragutinović)

Descargar musica