Sarajevo bogatije za 15 autobusa

Sarajevo bogatije za 15 autobusa

Ovim povodom danas je u krugu preduzeća GRAS održana svečana primopredaja Mercedesovih autobusa. IETT ukupno je GRAS-u donirao 30 autobusa, od kojih se u Sarajevu već nalazi njih 15.

Radi se o polovnim autobusima, već korišćenim u istanbulskom gradskom saobraćaju, ali i renoviranim pre isporuke u Sarajevo. Od ponedeljka će u saobraćaj biti pušteno sedam, dok će se preostalih osam autobusa na putevima naći nakon što bude okončana procedura njihove registracije. Preostalih 15 autobusa u okviru IETT-ove donacije GRAS-u, u Sarajevo bi trebali stići ubrzo. Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić kazao je ovom prilikom da je ova donacija rezultat saradnje pobratimskih gradova Istanbula i Sarajeva. “Znamo u kakvom je stanju vozni park GRAS-a. Nakon ove, uslediće i donacija 20 tramvaja, koji će moći da prime duplo više putnika od naših. Oni su u veoma dobrom stanju, a doniraće ih turska Konya, takođe grad pobratim Sarajeva. Na taj ćemo način u GRAS-u imati takoreći obnovljen vozni park”, rekao je Komšić.

Generalni direktor GRAS-a Avdo Vatrić rekao je da ovako vredni pokloni stižu samo od pravih i iskrenih prijatelja. “Posebno me raduje činjenica da će građani Sarajeva imati kvalitetniji i udobniji javni gradski prevoz, koji se u poslednje vreme odvija otežano i u smanjenom obimu, a najviše nam nedostaju autobusi”, dodao je Vatrić. Savetnik gradonačelnika Istanbula Ismail Hakkı Turunç podsetio je prisutne da je pre 20 godina, kada je na funkciji graonačelnika Istanbula bio današnji turski premijer Recep Tayyip Erdoğan, taj turski grad Sarajevu poklonio 20 autobusa. “Nadam se da će ovi autobusi biti od koristi građanima Sarajeva”, dodao je Turunç.

Donirani autobusi pokrivaće sarajevska rubna područja, a svaki od njih ima 36 sedećih mesta.

(Izvor i foto: klix.ba)

Descargar musica