STARLINER PIŠE ISTORIJU NEOPLANA

STARLINER PIŠE ISTORIJU NEOPLANA

Nemački prevoznik Hilzman Rajzen je preuzeo 10 Neoplanovih perjanica za 85. godišnjicu postojanja firme.

Deset novih autobusa Neoplan Starliner je upravo isporučeno turističkom prevozniku Hilzman Rajzen (Hülsmann Reisen) sa severa Nemačke. Ova narudžbina je jedinstvena u istoriji Neoplana. Radi se o najvećoj pojedinačnoj narudžbini modela Starliner druge generacije namenjenoj jednom evropskom prevozniku. Osnovan 1929. godine i sa dugom tradicijom, Hilzman Rajzen slavi 85 godina postojanja najboljim mogućim poklonom u vidu ovih novih autobusa. Pored toga, Hilzman Rajzen sada ima jedan od najvećih voznih parkova ovih luksuznih autobusa. Kompanija koristi Neoplane za međunarodni i turistički prevoz.

neoplan_starliner_huelsmann1

Sa ukupnom dužinom od 14 metara, troosovinski Neoplan Starliner nudi od 50 do 54 luksuznih mesta za sedenje. MAN D26, šestocilindrični motor zapremine 12,8 litara i snage 506 KS, obezbeđuje snažan pogon. Automatski 12-stepeni menjač MAN TipMatic Coach podržava štedljivu vožnju optimizovanim menjanjem brzina. Vozač na raspolaganju ima blokadu kretanja unazad prilikom kretanja sa uzbrdice, kao i pomoć pri manevrisanju u komplikovanim situacijama.

neoplan_starliner_huelsmann3

Pored toga, autobusi su opremljeni i brojnim sigurnosnim sistemima. Pored elektronskog sistema ogibljenja CDS (Comfort Drive Suspension), prilagodljivog tempomata ACC (Adaptive Cruise Control) i održavanja vozila u saobraćajnoj traci LGS (Lane Guard System), tu su i ksenonski farovi sa svetlima za ulazak u krivinu i kamera za vožnju unazad.

neoplan_starliner_huelsmann2

Enterijer je naročito udoban. Sedišta su prilično odmaknuta međusobno. Delimično opšivena kožom zajedno sa podom koji izgleda kao da je od drveta, daju enterijeru luksuzan izgled. Pored toga što obaveštavaju putnike, napredni „infotainment“ sistem MMC (Multi Media Coach) obezbeđuje navigaciju putovanja preko tri ugrađena LCD monitora. Zatamnjena stakla koja štite od toplote pružaju prijatnu atmosferu. Poseban sistem obezbeđuje da se cevi i creva za vodu ne smrazavaju zimi.

Foto: MAN Truck & Bus

Descargar musica