Ukidaju se privatni prevoznici u Beogradu?

Ukidaju se privatni prevoznici u Beogradu?

Svih 416 autobusa privatnih prevoznika neće najverovatnije izaći na ulice u ponedeljak, 2. juna, pošto Grad nema više novca da ih plaća, saznaju “24 sata”. Gradski čelnici održaće danas sastanak s lizing kućama i dobavljačima goriva da bi pokušali da omoguće privatnim prevoznicima da nastave da rade. – Grad nam je pre nekoliko dana isplatio 150 miliona dinara, a duguje nam skoro dve milijarde dinara. Mnogi od nas su u velikim kreditima. Svih 400 autobusa uzeli smo na lizing i svakog dana preti opasnost da nam ta vozila oduzmu. Dogorelo je do nokata. Bukvalno nemamo više ni za gorivo. Jednostavno, od ponedeljka nećemo moći da isteramo autobuse iz garaže – žale se privatni prevoznici.

U Gradu već tri dana ne žele ništa da komentarišu u vezi sa ovom temom, ali kako saznajemo, gradski čelnici održaće danas u 14 sati sastanak s lizing kućama i dobavljačima goriva kako bi pokušali da ih ubede da ne blokiraju račun privatnim prevoznicima.
Inače, svakog radnog dana na ulice grada izađe 1.337 vozila javnog prevoza računajući i autobuse privatnih prevoznika. Ukoliko privatni prevoznici zaista prestanu da rade u ponedeljak, to će značiti da će u saobraćaju biti za trećinu manje vozila.
(Izvor: 24sata.rs, Foto: Bane_po – Autobusi.NET)
Descargar musica