Van Hool Exqui.City za Hamburg

Van Hool Exqui.City za Hamburg

Belgijski Van Hool je sa prevoznikom VHH iz Hamburga potpisao ugovor o isporuci dva potpuno električna vozila tipa Exqui.City.

Dva Van Hool „tram-busa“ su prvi primerci modela Exqui.City koje će 100% pokretati električna energija. Oba vozila će biti isporučena početkom 2016. godine i biće stavljena u pogon na jednoj od najopterećenijih linija u Hamburgu. VHH i Hochbahn, dva javna prevoznika u Hamburgu zajedno imaju u voznim parkovima oko 1.500 autobusa i imaju za cilj da do 2020. godine sva vozila budu potpuno ekološka sa nultom emisijom izduvnih gasova.

vanhool_exquicity_vhh_hamburg

Dva futuristička i elegantna zglobna autobusa će se tokom noći puniti u depou VHH. Tokom dana je predviđeno punjenje na krajnjim stanicama od 40 minuta. Deo energije će ovi autobusi sami proizvesti kočenjem i čuvanjem u baterijama za naknadnu upotrebu. Punjenje se vrši sa gornje strane vozila na taj način što se pantograf spušta ka tačkama za punjenje na krovu. Vozilo je dugačko 18,61 m, široko je 2,55 m, a visoko 3,5 m. Opremljeno je sa četvoro širokih vrata i može da poveze do 109 putnika, od kojih 46 sedi, a 63 stoji.

Exqui.City kombinuje fleksibilnost autobusa i efikasnost tramvaja. Tram-bus ima veoma futurističan izgled i obezbeđuje visok nivo komfora kroz klima uređaj, nizak nivo buke i meko osvetljenje. Vozila imaju optimalnu pristupačnost zahvaljujući potpuno ravnom niskom podu i širokim vratima. Kupcima je data mogućnost da sami izaberu tip pogona vozila. Exqui.City je dostupan kao zglobno vozilo od 18 m ili dvozglobno od 24 m dužine kao trolejbus ili sa pogonom na baterije, gorivne ćelije ili na hibridni pogon. Za ova vozila su se već odlučili prevoznici iz gradova kao što su Mec, Barselona, Parma, Ženeva, Luksmeburg, Malme, Martinik i Bergen.
(Foto VHH AG)

Descargar musica