VDL dobio veliki posao za Berlin

VDL dobio veliki posao za Berlin

Berlinski gradski prevoznik BVG je nakon uspešne probe dva low-entry autobusa VDL Citea LLE-120 naručio još 236 komada.

Pre dve godine je berlinski gradski prevoznik BVG (Berliner Verkehrsbetriebe) podvrgao dva autobusa VDL Citea LLE-120 intenzivnim terenskim ispitivanjima u realnim uslovima u gradskom saobraćaju u Berlinu. Autobusi lagane konstrukcije su se veoma dobro dokazali. BVG je zvanično dodelio kompaniji VDL Bus & Coach posao isporuke 236 low-entry autobusa 9. maja 2014. godine. Isporuke će se odvijati u periodu od 2014 – 2017. godine. Na osnovu okvirnog ugovora između kompanija BVG i VDL Bus & Coach, ovaj ugovor ima opciju proširenja na još dve godine.

vdl-citea-lle-120-bvg-102215

„Ovo je do sada najveća narudžbina koju je VDL Bus & Coach dobio iz Nemačke. Jasno je da je model Light Low Entry veoma podoban za teške uslove saobraćaja kakvi su u Berlinu,“ rekao je Boris Helterman iz nemačke filijale VDL Bus & Coach.

„Veoma smo ponosni činjenicom da je BVG izabrao naše autobuse. Ova narudžina potvrđuje našu doluku da sprovodimo strategiju baziranu na konceptu lagane konstrukcije i ’Profita vlasništva’ sa fokusom na javni prevoz u Evropi“, rekao je Remi Henkemans, direktor VDL Bus & Coach bv.

Za VDL autobuse sa konceptom lagane konstrukcije fokus je u postizanju niske potrošnje goriva i samim tim smanjenju emisije izdvunih gasova. Naravno, autobusi i dalje ispunjavajuju najviše standarde bezbednosti. Citea LLE ima neto masu od oko 9 tona, a prema ispitivanjima BVG-a, troši i do 20% manje goriva nego uporedivi modeli, što se izjednačava sa oko 18 tona štetnih izduvnih materija godišnje manje po vozilu. VDL Citea LLE Euro 6 sa smanjenjem potrošnje za 20 %, takođe smanjuje emisijiu azotnih oksida do 95%. Sa ovim nivoom performansi, Citea zadovoljava zahteve koji se obično postavljaju pred vozila sa hibridnom tehnologijom, bez dodatnih izdataka za tu tehnologiju i prateću infrastrukturu.

BVG upravlja javnim prevozom u Berlinu i oko njega. Svakodnevno se na ulicama nalazi više od 1.300 autobusa u eksploataciji, koji zajedno godišnje prevezu do svojih destinacija oko 937 miliona putnika. BVG je najveći autobuski prevoznik u čitavom regionu gde se govori nemački jezik (Nemačka, Austrija, Švajcarska). Svake godine njihovi autobusi i vozovi pređu preko 125 miliona kilometara, što je ekvivalent kruženju oko sveta 8,5 puta dnevno.

VDLSerbia_logo

VDL Bus & Coach Serbia d.o.o. Beograd
Gandijeva 99D | 11070 | Beograd | Srbija
Telefon +381 (0)11 21 66 525 | Fax +381 (0)11 31 89 760
www.vdlbuscoach.rs

Comments

  1. […] Citea LLE od proizvođača VDL Bus & Coach, o čemu je pisao i Autobusi.NET u svom članku VDL dobio veliki posao za Berlin, odjeknula je na tržištu gradskih autobusa. Nemački prevoznici, tradicionalno okrenuti pretežno […]

Descargar musica