VDL Citea zaintrigirala Nemce

VDL Citea zaintrigirala Nemce

Nakon što je berlinski prevoznik BVG naručio 236 autobusa tipa VDL Citea LLE, sve više nemačkih prevoznika uzima ova vozila za probu, a među njima su i prevoznici iz Minhena i Ahena.

Vest od prošlog proleća da je najveći nemački gradski prevoznik, berlinski BVG, naručio 236 autobusa Citea LLE od proizvođača VDL Bus & Coach, o čemu je pisao i Autobusi.NET u svom članku VDL dobio veliki posao za Berlin, odjeknula je na tržištu gradskih autobusa. Nemački prevoznici, tradicionalno okrenuti pretežno domaćim markama autobusa, očigledno su zaintrigirani da i sami na svom terenu ispitaju šta nudi holandski autobus. Prevoznici MVG iz Minhena i ASEAG iz Ahena,neki su od njih koji trenutno testiraju gradski autobus VDL Citea LLE u realnim uslovima eksploatacije, na svojim redovnim linijama.

IMG_1075

VDL Citea LLE je low-entry solo autobus dužine 12 metara, opremljen Euro 6 motorom i prima 80 putnika. Zahvaljujući konceptu lagane kontrukcije, prazan autobus ima masu od samo devet tona, umesto dvanest, koliko imaju konkurenti. Ovo je, između ostalog, postignuto velikodušnim korišćenjem plastičnih obloga stranica, poda, krova i prednje i zadnje stene. Smanjenjem mase autobusa, drastično je smanjena i potrošnja goriva (oko 20%), a samim tim i zagađenje životne sredine.

VDL04

Oto Šulce, direktor minhenskog prevoznika MVG, kaže da sa nestrpljenjem očekuju rezultate ispitivanja vozila na dve gradske linije, kao i mišljenje putnika.

Uve Rac, direktor održavanja u ahenskom prevozniku ASEAG, izjavio je da se kroz eksploataciju autobusa ulicama Ahena istražuje koliko lagana konstrukcija autobusa ima uticaja na potrošnju goriva, naročito kada je u pitanju topografija terena, što je za brdoviti Ahen od velikog interesa.

VDLSerbia_logo

VDL Bus & Coach Serbia d.o.o. Beograd
Gandijeva 99D | 11070 | Beograd | Srbija
Telefon +381 (0)11 21 66 525 | Fax +381 (0)11 31 89 760
www.vdlbuscoach.rs

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica