VDL predstavlja najveću evropsku flotu električnih autobusa

VDL predstavlja najveću evropsku flotu električnih autobusa

VDL Bus & Coach je isporučio prevozniku Connexxion iz Transdev grupe 100 električnih autobusa.

Od predstavljanja prvog autobusa VDL Citea SLF-120 Electric u Ženevi, tokom izložbe UITP Mobility & City Transport 2013 godine, firma VDL Bus & Coach se snažno fokusirala na električnu mobilnost. Prvi ugovor za ovu firmu predstavljao je isporuku u nemački Minster u aprilu 2015. godine. Ta isporuka uključuje 5 vozila Citea SLF-120 Electric. Od toga su 4 vozila deo projekta ZeEUS (Zero Emission Urban Bus System), a peti je isporučen u vezi sa projektom SEB koji se odnosio na sisteme punjenja električnih autobusa u javnom prevozu. Ubrzo nakon toga, u oktobru 2015. godine, VDL Bus & Coach isporučuje prvih 8 autobusa tipa Citea SLFA Electric prevozniku KVB u Kelnu, čineći liniju 133 potpuno električnom u 2016. godini. Sa ovim pilot projektima VDL Bus & Coach je stekao značajno iskustvo kao pouzdan partner u prelasku na električni javni prevoz.

VDL_Citea SLF-120 Electric_UITP_2013_Geneva

VDL_Citea_SFLA_Electric_KVB

Unutar Holandije, VDL Bus & Coach je vodeća kompanija u elektrifikaciji javnog prevoza, gde je komercijalni rad započeo 2016. godine. Sa 43 vozila Citea SLFA Electric, pređeno je milion kilometara nakon samo 4 meseca rada. Iste godine firma VDL Bus & Coach je isporučila 14 autobusa Citea SLF-120 Electric, 4 Citea SLFA-180 Electric i 12 Citea LLE-99 Electric kompaniji Arriva.

VDL_Citea_SFLA_Electric_Hermes Eindhoven

Narudžbina od 100 električnih autobusa za koncesiju Amsteland Merlanden je još uvek najveća porudžbina VDL Bus & Coach i predstavlja najveći vozni park električnih autobusa u Evropi. Brojne linije ove koncesije rade čak 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji. 49 autobusa “Schipholnet” voze na visokofrekventnim kružnim linijama amsterdamskog aerodroma Šipol. Ovi autobusi su konfigurisani da zadovolje veliki obim prevoza na ovim linijama i imaju konfoguraciju sa četvora vrata za optimalan protok putnika. 51 autobus sa oznakom “R-net” su namenjeni regionalnom saobraćaju i prevoze između Uithorna, Amstelvena, Šipola i centra Amsterdama. 100 zglobnih električnih autobusa zajedno pokrivaju i do 30 000 kilometara dnevno i opremljeni su sa najnovijom generacijom baterija za brzo punjenje. Ove baterije se napune za 20 minuta ili manje na mestima za punjenje duž rute, omogućavajući 24-časovnu uslugu. Složenost i obim ove operacije je dala firmi VDL Bus & Coach relevantno iskustvo na polju velikih porudžbina električnih autobusa.

VDL_Citea_SFLA_Electric_R-net _Connexxion_AMA

VDL_Citea_SFLA_Electric_Schipholnet_Connexxion

Pored Holandije i Nemačke, VDL Citea Electric se vozi i u Luksemburgu. Do sada je VDL Bus & Coach završio 14 projekata elektrifikacije sa isporučenih 220 električnih autobusa koji su već prešli 10 miliona kilometara bez emisije štetnih gasova. Više od 10 projekata je u toku, spremaju se isporuke za Francusku, Norvešku, Švedsku, Švajcarsku i Belgiju. Ukupan broj narudžbina je trenutno preko 160 električnih autobusa. U većini projekata VDL Bus & Coach je odgovoran i za isporuku i implementaciju infrastrukture za punjenje, kao i za održavanje celokupnog sistema.

VDL Bus & Coach nastavlja da se bavi razvojem baterija, tehnologije za punjenje, kao i projektovanjem autobusa, većinom u saradnji sa VDL ETS (Enabling Transport Solutions) sa ciljem zadovoljavanja zahteva klijenata. VDL ETS je, kao i VDL Bus & Coach, deo VDL Grupe. U fokusu im je istraživanje, razvoj, izrada prototipa i ispitivanje novih koncepata, najviše namenjenih za teške uslove transporta. Zajedno, ove dve kompanije nude rešenja za optimalan Ukupan trošak vlasništva TCO (Total Cost of Ownership). Pozitivne osobine po kojim je paleta modela CItea poznata – lagana konstrukcija, mala potrošnja energije i modularna konstrukcija, nalaze se i u svim modelima Citea Electric. Nastavljajući da se bavi inovacijama i pri tome prilagođava zahtevima individualnih kupaca, VDL Bus & Coach namerava da održi poziciju lidera na evropskom tržištu električnih autobusa.

Descargar musica