ZF preuzima Wabco

ZF preuzima Wabco

Početkom 2020. godine kada se završi pripajanje, vrednost kapitala kompanije iz Fridrihshafena će se popeti na 7 milijardi dolara.

ZF Friedrichshafen AG, vodeća tehnološka grupacija i dobavljač mobilnih sistema za putničke automobile, komercijalna vozila i industrijsku tehnologiju, objavila je da je sklopila konačan sporazum o kupovini WABCO (NYSE: WBC) za 136.50 dolara po deonici. Planirano preuzimanje su odobrili Upravni i Nadzorni odbor kompanije ZF i Upravni odbor kompanije WABCO. Zajedno, ove dve firme će oformiti vodeći mobilni integrisani provajder mobilnih sistema za komercijalna vozila, ostvarujući dodatnu vrednost za korisnike komercijalnih vozila kompanije ZF. Kombinovana kompanija će imati prodaju od oko 40 milijardi evra.

ZF_E-Mobility_01

Kompanija WABCO je vodeći globalni dobavljač sistema za kontrolu kočenja, tehnologija i usluga koje poboljšavaju sigurnost, efikasnost i povezanost komercijalnih vozila uključujući kamione, autobuse i prikolice. U ponudu raznovrsnih proizvoda i usluga uključuju i integrisane sisteme kočenja i kontrolu stabilnosti, sisteme vazdušnog ogibljenja, kontrole automatike menjača, kao i aerodinamiku, telematiku i rešenja za upravljanje voznim parkovima. WABCO, koji je kotiran na Njujorškoj berzni (NYSE), ostvario je prihod od 3,3 milijarde evra 2018. godine i ima 16.000 zaposlenih u 40 zemalja.

ZF_E-Mobility_04

Kombinacija uspešnih i komplementarnih poslovnih linija
Planirano pripajanje deo je strategije kompanije ZF, za novu generaciju mobilnosti i proširiće stručnost kompanije kako bi uključila rešenja kočenja komercijalnih vozila po prvi put. Ovo igra glavnu ulogu u kontroli automatizovanih vozačkih funkcija – uključujući manevre za hitno kočenje kamiona i prikolica. Nakon preuzimanja, kupci obe kompanije imaće partnera u firmi ZF koja može da im ponudi potpuno integrisani pristup sistemu, nove sisteme vožnje za elektro mobilnost i autonomne funkcije vožnje. ZF očekuje da će automatizovane funkcije vožnje primarno biti implementirane za komercijalna vozila i u područjima male složenosti i saobraćaju (lokacija fabrika, aerodroma, poljoprivrede). Od kombinacija oba biznisa se očekuje da ubrza dalji razvoj tehnologija kako bi se omogućile autonomne funkcije komercijalnih vozila, što ZF čini manje nezavisnim u krugu ekonomske industrije putničkih automobila.

Ilustracija: Autobusi.NET

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica