PRVI ZGLOBNI AUTOBUSI VDL CITEA IDU ZA AMSTERDAM

PRVI ZGLOBNI AUTOBUSI VDL CITEA IDU ZA AMSTERDAM

GVB Amsterdam kupuje 23 zglobna autobusa VDL Citea SLFA, što predstavlja prvu porudžbinu za zglobni model Citea i prvi VDL Euro 6 autobus u gradskom prevozu u Holandiji.

VDL Citea SLFAKrajem februara 2014. godine, gradski prevoznik iz Amsterdama, GVB, će pustiti u saobraćaj 23 nova autobusa zglobne verzije VDL Citea. Ovo je za VDL prva porudžbina za zglobni model Citea SLFA. Ovo će takođe biti prvi VDL gradski autobusi u Holandiji sa Euro 6 motorima. Ugovor između prevoznika GVB Amsterdam i VDL Bus & Coach je potpisan 6. novembra. Pre toga je 2011. godine VDL isporučio 70 niskopodnih autobusa tipa Citea SLF dužine 12 metara.

Remi Henkemans, direktor VDL Bus & Coach: „Tokom ove godine se familija autobusa Citea proširila za zglobnu varijantu. Sa novim modelom Citea SLFA, VDL nastavlja svoj uspeh koji je sagradio na modelu Citea SLF. Ponosni smo što se GVB još jednom odlučio za niskopodnu varijantu familije Citea za najveći holandski grad. Pozitivna iskustva GVB-a sa 12-metarskom verzijom tokom par poslednjih godina najbolje pokazuju da se radi o idealnom niskopodnom gradskom autobusu. Naravno, za VDL je posebno važna prekretnica to što se radi i o prvoj isporuci Euro 6 autobusa za gradski prevoz u Holandiji.“

VDL Citea SLFA GVB AmsterdamGVB je odabrao 18-metarsku varijantu modela Citea SLFA sa troja vrata, sa prednjim jednokrilnim vratima, dok su druga i treća dvokrilna. Tokom projektovanja modela Citea SLFA, značajna pažnja je bila usmerena na protok putnika od ulaza ka izlazu. Zglobni autobusi Citea za GVB su opremljeni sa Euro 6 motorima tipa FPT (Fiat Powertrain Technologies) Cursor 9 – 228 kW (310 KS) i automatskim menjačem tipa ZF EcoLife. Ovi autobusi imaju konfiguraciju sedenja 47+6+1 i prostor za oko 77 putnika koji stoje.

Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji lagane konstrukcije, Citea ima malu masu, što za rezultat daje veoma nisku potrošnju goriva, a time je i smanjeno zagađenje okoline. Ako se tome pridoda dug radni vek, konačan rezultat je maksimalni „profit vlasništva“ (Profit of Ownership). Niskopodna konstrukcija veoma olakšava ulaz i izlaz putnika, naročito korisnicima invalidskih i bebi kolica na drugim i trećim vratima.

GVB obezbeđuje usluge javnog gradskog i prigradskog saobraćaja u Amsterdamu kroz četiri vida prevoza: tramvaj, autobus, metro i trajekt. putnici se prevoze na 56 autobuskih linija (uključujući 12 noćnih linija), 16 tramvajskih, 4 metro linije i 4 trajektne veze. Cilj kvaliteta 3.750 zaposlenih je konstantno poboljšavanje usluga prevoza u smislu sigurnosti, tačnosti, čistoće i ekologije.

VDL Bus & Coach Serbia d.o.o. Beograd
Gandijeva 99D  | 11070 | Beograd | Srbija
Telefon +381 (0)11 21 66 525 | Fax +381 (0)11 31 89 760
www.vdlbuscoach.rs

Descargar musica