ZGLOBNI CITARO ZA LUCERN

Ukupno 13 novih Mercedesa Citaro G najnovije generacije sa motorima Euro 6 je stiglo prevozniku VBL iz švajcarskog Lucerna.

Mercedes-Benz Citaro G Euro 6 VBL LuzernOvih dana je gradski preovznik iz Lucerna VBL (Verkehrsbetriebe Luzern AG) nabavio 13 novih zglobnih autobusa tipa Mercedes-Benz Citaro G. Autobuse pokreću motori koji zadovoljavaju Euro 6, koji je u Švajcarskoj obavezan od januara 2014. godine. Novi gradski autobusi su opremljeni sa četvoro širokih vrata čime se omogućava brza izmena putnika. Prostana klimatizovana karoserija omogućava dovoljno mesta za putnike koji stoje, kao i za korisnike dečijih kolica. Za putnike u invalidskim kolicima postoje predviđena dva mesta kojima se pristupa sa drugih vrata. Nova vozila su opremljena tiketing mašinama, kao i ostala vozila VBL-a.

Mercedes-Benz Citaro G Euro 6 VBL LuzernInvesticija u nove autobuse je iznosila 5,7 miliona evra. Novi zglobni Citaro će se koristiti na svim linijama VBL-a, a naročito će biti neophodni da zamene trolejbus na liniji 2 koji neće saobraćati kroz centralni gradski trg Zetalplac zbog velikih građevinskih radova. Očekuje se da će se radovi završiti do 2016. godine, kad će se trolejbus ponovo vratiti na staru trasu.

Foto: VBL

Descargar musica