21 CITARO ZA BON

21 CITARO ZA BON

Vozni park gradskog prevoznika SWB iz bivšeg glavnog grada Nemačke postao je bogatiji za 4 zglobna i 17 solo gradska autobusa u Euro 6 izvedbi.

U Bonu je 4. aprila 2014. godine u krugu javnog gradskog prevoznika SWB (Stadtwerke Bonn) održana smotra podmlađenog voznog parka. Naime, SWB je u kupovinu 21 novog autobusa marke Mercedes-Benz investirao oko 5,2 miliona evra. Prethodna nabavka novih autobusa je bila 2012. godine kada je preduzeće takođe kupilo 21 autobus. Vozni park SWB broji ukupno 190 autobusa.

citaro_swb_bonn

Ovo je prvi put da je grad Bon nabavio autobuse Euro 6, što će značajno doprineti zaštiti životne sredine. Naime, novi autobusi otpuštaju 80 mg azotnih oksida po kilometru, u odnosu na 180 mg kod Euro 5 motora. Isto tako, količina otpuštenih čvrstih čestica je za 33% manja.

Četiri nova zglobna autobusa Mercedes-Benz Citaro G su dužine 18 metara i imaju 49 mesta za sedenje i 105 mesta za stajanje. Sedamnaest solo autobusa Citaro su dužine 12 metara i putnicima nude 35 sedišta i 64 mesta za stajanje. Svi autobusi su opremljeni monitorima za informisanje putnika i prilagođeni su osobama sa otežanim kretanjem. Mesto za dečija kolica kod zglobnih autobusa se nalazi kod drugih vrata, na kojima se nalazi i rampa za invalidska kolica. Dodatnim naginjanjem autobusa, kolicima se u autobus ulazi bez problema. Solo autobusi su takođe opremljeni mehaničkim rampama za kolica. Sva vozila su opremljena sistemom video nadzora.

Novi autobusi imaju savremene displeje koji različite brojeve linija predstavljaju u različitim bojama, na isti način kako su te linije predstavljene u redovima vožnje i štampanom materijalu. Autobusi nose novu kolor šemu SWB-a u crvenoj i beloj boji sa logom preduzeća i krugovima.

Foto: Stadtwerke Bonn

Descargar musica