25 Scania Citywide za BASF

25 Scania Citywide za BASF

Nemački prevoznik ViaBus je za potrebe fabrike BASF u svoj vozni park uvrstio 25 novih solo autobusa Scania Citywide LE. Sedišta rezervisana za zaposlene u radnim odelima.

Scania je isporučila 25 novih gradskih autobusa Scania Citywide LE nemačkom prevozniku BRH ViaBus GmbH. Firma koja posluje u tri savezne države će nove 12-metarske solo autobuse koristiti u javnom saobraćaju za prevoz radnika hemijske industrije BASF iz Ludvigshafena.

scania_citywide_le_viabus_basf2 scania_citywide_le_viabus_basf1

Novi niskoulazni autobusi Scania će prevoziti radnike kompanije BASF na šest različitih linija u Ludvigshafenu do njihovih radnih mesta. Scania Citywide LE ima mesta za 81 putnika. Od 41 sedišta, osam je rezervisano za zaposlene u radnim odelima, što je novost! Dva reda dvoseda koji se nalaze iza drugih vrata, presvučena su atraktivnom sivom sintetičkom kožom koja je otporna na prljanje i lako se čisti. Preostala sedišta su presvučena plavom tkaninom sa grafičkim dezenom. U autobusu postoje i mesta za stajanje, kao i mesto za invalidska kolica. Ulazi se na prednja jednokrilna vrata sa otvaranjem ka unutra u zonu sa potpodnim električnim grejanjem za prevenciju zaleđivanja tokom hladnih dana. Kod srednjih dvokrilnih šiber vrata se nalazi mehanička rampa za invalidska kolica. Oba vrata su elektro-pneumatska.

scania_citywide_le_viabus_basf3 scania_citywide_le_viabus_basf4

Scania Citywide LE je solo autobus dužine 12.005 mm, visine 3.187 mm, a pokreće ga Euro 6 dizel motor Scania DC09 snage 250 KS. Menjač je 6-stepeni automatski ZF Ecolife 6AP1000B. Ulazi i stepenište iz niskopodnog u gornji nivo su osvetljeni LED osvetljenjem, što doprinosi sigurnosti putnika.

BRH ViaBus GmbH iz mesta Špajer je osnovan 1934. godine i bavi se javnim prevozom putnika, školskim prevozom i ugovornim vožnjama. U kompaniji je zaposleno 350 radnika, a vozni park broji oko 170 vozila.
(Foto Scania)

Descargar musica