BG: Uspostavlja se linija 36 do “Prokopa”

BG: Uspostavlja se linija 36 do “Prokopa”

Gradski menadžer Beograda Goran Vesić je najavio da će od petka, 5. februara, biti uspostavljena nova kružna linija 36, koja će povezivati novootvorenu železničku stanicu Beograd Centar (Prokop) sa centrom grada i glavnom železničkom stanicom.

Linija 36 će imati samo jedan terminus i to na novootvorenoj železničkoj stanici Beograd Centar, a odatle će saobraćati Bulevarom kneza Aleksandra Karađorđevića, Ulicom doktora Milutina Ivkovića do Autokomande, zatim Bulevarom oslobođenja pored Hrama Svetog Save do Slavije, odakle će se Nemanjinom ulicom spuštati do trenutne glavne železničke stanice. Odatle će vozila saobraćati Savskom do Mostarske petlje, a zatim Bulevarom kneza Aleksandra Karađorđevića opet do “Prokopa”.

autobus-36Inače, trenutno je “Prokop” povezan samo minibus linijom 34, koja saobraća do Dedinja a u neposrednoj blizini postoje i stajališta za trolejbuske linije 40 i 41. Kako saznajemo, oglasilo se i Udruženje ljubitelja železnica sa zahtevom da se uvede tramvajski saobraćaj do novootvorene železničke stanice u prestonici. Kako se zbog izgradnje projekta “Beograd na vodi” očekuje izmeštanje javnog prevoza sa trenutne lokacije, ovo udruženje smatra da bi “Prokop” mogao biti idealno čvorište za centar javnog saobraćaja u prestonici sa lakoćom presedanja ka periferijama.

(Foto: Daree, Autobusi.NET/N1)

Descargar musica