Debituje novi švajcarski trolejbus

Debituje novi švajcarski trolejbus

Novi proizvod SwissTrolley Plus švajcarskog proizvođača Hess trenutno se nalazi na dvogodišnjoj probi u Cirihu.

Projekat novog vozila cilja na potpuno izbacivanje takozvanih duobuseva, odnosno trolejbusa koji mogu da imaju potpunu autonomiju zahvaljujući ugrađenom dizel-generatoru. Izgradnju stoprocentno domaćeg i održivog električnog duobusa finansiralo je švajcarsko ministarstvo za energetiku.

Projekat podržalo švajcarsko ministarstvo za energetiku. ©VBZ

Projekat podržalo švajcarsko ministarstvo za energetiku. © VBZ

Sa trolejbuskom tradicijom dugom čak 75 godina, Cirih je idealan grad za probu ovog vozila. Kako tvrde nadležni, u narednim godinama će izvršiti konverziju dve linije iz autobuskih u trolejbuske i time smanjiti emisiju štetnih gasova. SwissTrolley Plus je isporučen ciriškom gradskom prevozniku januara 2017. godine, te je prošao mnoštvo testova na ulici, ali bez putnika. Sada je vozilo spremno da primi putnike i biće testirano do kraja 2018. na skoro svim trolejbuskim linijama u Cirihu.

Rekuperativno kočenje puni baterije za autonomni pogon. © VBZ

Rekuperativno kočenje puni baterije za autonomni pogon. © VBZ

Prema navodima čelnika firme Carrosserie Hess, ovaj trolejbus svu energiju kočenja prenosi u svoje baterije ili nazad u mrežu. To do sada nije bio slučaj u Cirihu, jer klasični trolejbusi kočenjem vraćaju električnu energiju u mrežu, ali to nema svrhe ukoliko na istom segmentu trase nema drugog vozila koje bi moglo da iskoristi energiju.

Trolejbus bez putnika od početka godine. © VBZ

Trolejbus bez putnika od početka godine. © VBZ

U tom slučaju, energija rekuperativnog kočenja bi se koristila za napajanje sistema u autobusu, ali bi je bilo previše, tako da bi višak odlazio u toplotu i zagrevao kočnice. Kod novog trolejbusa to nije slučaj, jer se kočenjem pune baterije, koje će biti upotrebljene nakon izlaska van mreže. Zglobni trolejbus simpatičnog dizajna je osmišljen u skladu sa potrebama najvećeg grada Švajcarske, koji sprovodi projekat  eBus VBZ.

Do kraja 2018. prevoziće putnike na teškim ciriškim linijama. © VBZ

Do kraja 2018. prevoziće putnike na teškim ciriškim linijama. © VBZ

“Zahvaljujući direktnom snabdevanju električne energije putem trola, jake uzbrdice, teške linije i visoka popunjenost vozila nisu problem za trolejbus. Zahvaljujući ekonomičnosti i efikasnosti, uz tramvaj oni zajedno prave savršen par za gradski prevoz u Cirihu”, izjavio je direktor ciriškog gradskog prevoznika. U projektu su, osim švajcarske Vlade i gradskog prevoznika, učestvovali i univerziteti iz Berna i Ciriha.

Descargar musica