Dojče Ban kupuje 815 autobusa MAN

Dojče Ban kupuje 815 autobusa MAN

Investicija nemačkih železnica u kupovinu novih autobusa iznosi oko 190 miliona evra.

DB Regio Bus i MAN Truck & Bus su potpisali okvirni ugovor o nabavci do 815 autobusa za lokalni i regionalni saobraćaj. Po tom ugovoru, najveći nemački autobuski prevoznik će u 2015. i 2016. godini naručiti do 435 gradskih i međugradskih autobusa vrednih oko 100 miliona evra. Za 2017. i 2018. godinu DB Regio Bus ima opciju za nabavku koš 380 vozila vrednih oko 90 miliona evra.

man_poznan

Okvirni ugovor se pre svega tiče kupovine modernih gradskih niskopodnih modela MAN Lion’s City, MAN Lion’s City Ü i MAN Lion’s City G/GÜ u različitim dužinama. Sve verzije su oprmeljene moćnim, ali štedljivim Euro 6 motorima. Autobusi će biti opremljeni topografski kontrolisanim menjačima, što će još više doprineti uštedi goriva i smanjenju zagađenja životne sredine. Na putovanjima, sistem automatski aktivira najefikasniji program menjanja brzina, zavisno od toga da li se autobus kreće uzbrdo ili nizbrdo.

man_lionscity_euro6

DB Regio Bus je odgovoran za regionalni i gradski prevoz za Dojče Ban (Deutsche Bahn). On uključuje mrežu od 22 autobuska prevoznika i interes u više od 70 prevoznih preduzeća i udruženja širom Nemačke. Ovaj najveći nemački autobuski prevoznik u svom voznom parku, pored ostalih tipova autobusa, ima oko 2.000 autobusa marke MAN i Neoplan.
(Foto: MAN Truck & Bus)

Descargar musica