Električni Solarisi voze po Berlinu

Električni Solarisi voze po Berlinu

Četiri električna autobusa Solaris Urbino 12 electric sa beskontaktnim indukcionim punjenjem su puštena u saobraćaju u glavnom gradu Nemačke.

Zvaničnim puštanjem u rad prve električne autobuske linije u Berlinu, učinjen je još jedan korak napred u ekološkom prevozu u glavnom gradu Nemačke. Ukupno četiri električna autobusa na baterije tipa Solaris Urbino 12 electric sa beskontaktnim punjenjem putem indukcije će značajno doprineti očuvanju životne sredine u gradu.

solaris_urbino12_electric_primove_bvg3

Za sada, berlinski prevoznik BVG (Berliner Verkehrsbetriebe) ima dve trećine voznog parka sa pogonom na struju. Najviše putnika se u berlinu preveze metroom i tramvajem, ali i trajektima na solarni pogon.

solaris_urbino12_electric_primove_bvg1

Set baterija kapaciteta 90 kWh, koje je uradio Bombardier, postavljen je na krov autobusa. Koriščenjem Primove indukcionog sistema, vozila se dopunjuju strujom na kranjim stanicama linije 204. Sa snagom od 200 kW, proces dopunjavanja se završi za svega par minuta, što autobusima omogućava da komotno stignu do druge krajnje stanice na sledeće dopunjavanje.
(Foto BVG, Solaris Bus & Coach)

Comments

  1. […] Pročitajte i članak o testiranju beskontaktnog punjenja električnih autobusa u Berlinu. […]

Descargar musica