Iveco Magelys Pro odneo titulu Coach of the Year 2016!

Iveco Magelys Pro odneo titulu Coach of the Year 2016!

Na Euro Coach Testu, održanom u Plovdivu u Bugarskoj, juna 2015. godine, oko pedeset novinara iz cele Evrope donelo je odluku: Iveco Magelys Pro će odneti titulu Coach of the Year 2016 a istu će dobiti na sajmu Busworld u Kortrijku u Belgiji, oktobra 2015. godine.

Na testu, održanom u Evropskom gradu kulture 2019. godine, učestvovalo je šest autobusa: Iveco Magelys Pro, Setra S516HDH, Temsa HD12, Neoplan Skyliner, VDL Futura FMD i Sunsundegui SC7. Međuneraodni žiri je glasao i odlučio da će titulu poneti autobus koji će ponuditi puno po jeftinoj ceni. Za samo 245.000 eura, Magelys Pro ima puno da ponudi: od posebnih vrata za lica sa hendikepom, preko USB punjača na svakom sedištu, do panoramskog krova i WiFi opreme.

coachoftheyear20163Iako je uvek bio atraktivan autobus, Euro 6 verzija je ulepšana “srebrnim osmehom”, trenutno prepoznatljivim znakom proizvođača ispod prednjeg vetrobrana koji se nalazi na kompletnoj gami Ivekovih autobusa. Takođe, prepoznatljivo za trenutnu gamu, Iveco je Magelys Pro opremio karakterističnim prednjim i zadnjim farovima koji se nalaze na svim autobusima ovog proizvođača trenutne generacije u cilju smanjenja troškova i povećanja kompatibilnosti prevoznicima.

Magelys Pro je trenutno dostupan u dve dužine: 12,2 i 12,8 metara. Na testu je bila predstavljena duža verzija koja je imala 46 udobnih Kielovih sedišta a cela unutrašnjost je bila konfigurisana za duge linije sa malo stajanja. Inače, Iveco prima narudžbine za autobuse do 59 mesta, bez toaleta. Takođe, autobus na testu je bio opremljen liftom i posebnim vratima za putnike sa hendikepom. Karakteristično za Magelys Pro, galerije za ručni prtljag su pomerene od prozora više ka hodniku, tako da je ceo unutrašnji prostor osvetljen i za 35 posto više nego na njegovim prethodnicima. Kako bi se povećao komfor putnika, autobus je opremljen i korporacijskim GPS sistemom, a sam sistem zabave za putnike poseduje čak 250 filmova. Vozačev prostor je poboljšan i dobio je fini izgled kože. Većina članova žirija je bila zadovoljna udobnošću, mada samo ubrzavanje autobusa nije bilo na zavidnom nivou.

coachoftheyear20162Iveco Magelys Pro je trenutno dostupan samo sa FPT Cursor 9 motorom veličine 8,7 litara koji isporučuje čak 400 konjskih snaga. Novi Euro 6 motor je lakši od Euro 5 motora i opremljen je dvanaestobrzinskim ZF AsTronic automatizovanim menjačem. Zanimljiva činjenica je da je Iveco odustao od EGR (recirkulacija izduvnih gasova) tako da se redukcija zagađenja vrši isključivo preko SCR (selektivna katalitička redukcija). Iveco tvrdi da je svim ovim izmenama smanjena potrošnja goriva i do deset procenata.

coachoftheyear20161(Busworld/OmnibusRevue)

Descargar musica