MAN i Neoplan autobusi za Bač

MAN i Neoplan autobusi za Bač

Firma Sejari d.o.o. iz Beograda je opštini Bač isporučila tri autobusa koji će se koristiti za besplatan prevoz učenika.

Firma Sejari d.o.o. iz Beograda je nedavno isporučila tri polovna autobusa opštini Bač, koja je njihovu kupovinu finansirala iz sopstvenih izvora. Autobusima će upravljati JKP „Tvrđava“ koja će besplatno prevoziti učenike koji putuju u školu u okviru opštine Bač, kao i iz opštine Bač u opštine Odžaci i Bačka Palanka.

sejari_jkp_tvrdjava_bac5 sejari_jkp_tvrdjava_bac6 sejari_jkp_tvrdjava_bac4

Od tri kupljena autobusa, dva su marke MAN, a jedan je marke Neoplan. Autobus MAN A21 (NL 313) je gradsko-prigradskog tipa proizveden 2003. godine, sa dvoja vrata, 48 sedišta i 51 mestom za stajanje. MAN Lion’s Regio je međugradski autobus proizveden 2007. godine, sa dvoja vrata i 50 sedišta. Neoplan Euroliner N316 U je međugradski autobus proizveden 2005. godine, takođe sa dvoja vrata i 50 mesta z sedenje.

sejari_jkp_tvrdjava_bac3 sejari_jkp_tvrdjava_bac1 sejari_jkp_tvrdjava_bac2

Opština Bač je za nabavku ovih autobusa izdvojila 23 miliona dinara, što je za nekoliko miliona dinara manje od iznosa koji je opština do sada izdvajala za subvencionisanje mesečnih karata za učenike. U opštini Bač planiraju za sledeću godinu nabavku još jednog autobusa ili minibusa.
(Izvor: Sejari doo, Opština Bač)

Descargar musica