Gradski prevoz u Beogradu neće pojeftiniti

Gradski prevoz u Beogradu neće pojeftiniti

Beograđani, ipak, ne mogu da se nadaju da će se u bližoj budućnosti jeftinije voziti javnim gradskim prevozom iako je direktor GSP-a Željko Milković izjavio da bi cena karte mogla da bude 20 do 30 dinara.

Izjava direktora GSP Beograd da bi cena karte mogla da bude 20 do 30 dinara, više je bila metaforička – rekao je juče gradski menadžer Goran Vesić i dodao: Tek ukoliko bi se prihodi u prevozu povećali, biće realno razmišljati o tome da se cena vožnje značajno spusti. Uprkos pozitivnim reakcijama Beograđana, koji su zdušno podržali makar jednomesečni eksperiment sa nižim cenama karata, realizacija ostaje u sferi naučne fantastike.

-Direktor je želeo da kaže da bi, kada bi svi plaćali kartu, one mogle da budu binto jeftinije. Kada smo mi došli kao privremena uprava, više o 50 odsto građana nije plaćalo prevoz, danas je taj procenat nešto veći od 30 odsto, što je i dalje mnogo. Vesić je obećao da će grad razmišljati o nižoj ceni karte.

-Novi tarifni sistem jeste doneo rezultate, ali oni još nisu dovoljni da bi GSP funkcionisao bez subvencija. Uočili smo mnogobrojne nedostatke, poput problema prigradskih opština gde stanovnici neopravdano plaćaju više cene karata.

(Izvor: Alo.rs, Foto: Stefan Bgd – Autobusi.NET)

Descargar musica