Škoda trolejbusi za Plzen

Škoda trolejbusi za Plzen

Češka Škoda Electric je sa plzenskim gradskim prevoznikom PMDP potpisala ugovor o isporuci 30 solo trolejbusa sa karoserijom poljskog Solarisa.

Okvirni ugovor između Škode Electric i plzenskog gradskog prevoznika PMDP se odnosi na period od 2015 – 2017. godine. U opciji su varijanta trolejbusa bez pomoćnog pogona i sa pomoćnim pogonom na baterije ili na dizel. Na osnovu ovog ugovora će Škoda Electric isporučiti prva četiri trolejbusa do novembra ove godine. Ukupna vrednost ugovora je oko 12,4 miliona evra.

skoda_26tr

Plzenskom prevozniku je u protekle četiri godine isporučeno ukupno 26 trolejbusa. Pored Plzena, Škoda Electric isporučuje trolejbuse za još čeških 12 gradova, među kojima je i Brno, čiji je gradski prevoznik nedavno naručio 30 zglobnih troljebusa tipa Škoda 31 Tr, ukupne vrednosti 14,4 miliona evra.

skoda_26tr_driver skoda_26tr_enterijer

Škoda Electric ima dosta uspeha i van Češke, pa tako za Bratislavu isporučuju 120 trolejbusa, za Budimpeštu se priprema električna oprema za 108 trolejbusa, a za Bolonju 49 komada. Pored Evrope, fabrika učestvuje u proizvodnji 25 novih vozila za meksički grad Gvadalahara i u modernizaciji 32 zglobna trolejbusa u Bostonu, SAD.
(Foto Škoda Electric)

Descargar musica