Za Osnabrik 49 zglobnih električnih VDL Citea

Za Osnabrik 49 zglobnih električnih VDL Citea

Gradski prevoznik Stadtwerke Osnabrück je nakon 13 autobusa kupio još 49 zglobnih VDL Citea SLFA-181 Electric.

Početkom jula je potpisan nov sporazum o saradnji. Ovo je označilo početak izrade zglobnih električnih autobusa koji će se isporučiti 2021. godine, kada će grad imati ukupno 62 gradska autobusa bez štenih emisije. “Pioniri poput kompanije Stadtwerke Osnabrück su uvek potrebni radi puštanja novih dostignuća u praksu”, rekao je Boris Helterman, direktor nemačkog ogranka VDL Bus and Coach. “Ponosni smo na saradnju, koja takođe pokazuje da je naš koncept ubedljiv.”

VDL_Citea_SLFA-181_ELectric_Osnabrueck_2

Viši nivo
“Uvereni smo da će novi autobusi biti dobri kao prethodnih trinaest”, rekao je doktor Stefan Rolfes, direktor mobilnosti kompanije Stadtwerke Osnabrück. Bilans stanja nakon 100 dana, od početka rada u martu 2019. godine, veoma je pozitivan. Naravno, uvek postoje detalji koji mogu biti poboljšani, ali električni autobusi VDL Bus & Coach podižu naš javni prevoz na viši nivo. Ne samo da smo zadovoljni, već dobijamo i pozitivan odgovor od stanovnika i putnika.”

Saradnja
Kompanija VDL Bus & Coach igra važnu ulogu u projektima za implementaciju električnog voznog parka. Na osnovu iskustva stečenog sa prvih trinaest autobusa, VDL B&C blisko sarađuje sa prevoznicima Stadtwerke Osnabrück i Schaltbau kako bi se došlo do gotovih rešenja. Helterman je rekao: “U ovom tipu složenog projekta, dobar odnos među svim partnerima je osnovni uslov. Sa preko 30 miliona pređenih kilometara i više od 400 električnih autobusa širom Evrope, prirodno preuzimamo odgovornost kao tranzicioni partner.”

Svih 49 zglobnih električnih VDL Citea autobusa prelaziće ukupno 14.000 kilometara dnevno. Biće u funkciji 24 časa u toku dana. Ovo maksimalno korišćenje autobusa biće moguće zahvaljujuči optimizovanom konceptu brzog punjenja. Baterije imaju kapaciet od 216 kWh i mogu da se pune do 320 kW.

Novi vozni park električnih autobusa je identičan postojećem od trinaest autobusa koji trenutno prevoze u Osnabriku. Poseduju najnoviju tehnologiju i dizajn. Udobnost putnika je najvažnija. To se odrazilo na dizajn sedišta, enterijer, osvetljenje i prisustvo USB priključaka. Postoje dve glavne razlike: nova vozila će biti opremljena većim baterijama i neće imati dodatno grejanje fosilnim gorivima.

VDL_Citea_SLFA-181_ELectric_Osnabrueck_1

Potpuno električni
Pored Schaltbau brzih punjača raspoređenih širom strateški lociranih stanica za punjenje u području prevoza, tu je i 49 Schaltbau punjača od 50 kW u autobuskoj garaži. Tu se autobusi polako pune i zagrevaju noću kako bi optočeli sa radom ujutru sa punim baterijama i toplom unutrašnjošću. Punjenje se odvija putem pantografa na krovu autobusa. Svi električni autobusi su opremljeni najnovijom tehnologijom baterija, koja ispunjava najstrože evropske standarde.

Od kraja prošle godine, linija 1 u Osnabriku, između mesta Haste i Distrup, radi na potpuno električnoj osnovi. Isto će uslediti na linijama 2 i 5 čim 49 VDL električnih autobusa uđu u pogon. Za grad Osnabrik, kompletna elektrifikacija lokalnog prevoza je važan deo projekta “Mobilna budućnost”, zajedničkog poduhvata grada Osnabrik i njegovih gradskih preduzeća. To uključuje koncepte održive mobilnosti, promociju ekološki prihvatljive lokalne mobilnosti, unapređenje električne mobilnosti, podsticaj biciklističkog prevoza i unapređenje javnog prevoza.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica