Ikarbus proveren igrač za Novi Sad

Ikarbus proveren igrač za Novi Sad

Autobusi.NET u poseti Ikarbusu pred isporuku sedam novih autobusa IK 112 N za JGSP “Novi Sad”.

Reporteri portala Autobusi.NET posetili su ovih dana zemunski Ikarbus. Prilikom obilaska proizvodnih pogona fabrike uverili smo se u radnu atmosferu, iako je bila subota, a vredne majstore čak ni nešto niža temperatura u hali nije sprečila da nam upute osmeh i dobace po koju šaljivu. Radi se na reparaciji i održavanju nekoliko vozila beogradskih prevoznika, međutim našu pažnju najviše je zaokupila linija završne montaže, na kojoj se privodi kraju proizvodnja 7 solo autobusa tipa IK 112 N za JGSP Novi Sad.

ikarbus_jgsp_novi_sad_2

ikarbus_jgsp_novi_sad_3

Ova vozila dobro su poznata novosadskom prevozniku, jer ih u voznom parku ima već 25, pa ce ovih 7 biti jos jedan mali dodatak preko potrebnoj obnovi voznog parka. Autobusi poslednje serije ne razlikuju se bitno od prethodne isporučene JGSP-u. Pogoni ih proverena kombinacija MAN-ovog motora od 290 konjskih snaga uparenog sa četvorostepenom VOITH automatikom, koja se pokazala više nego efikasnom u eksploataciji na novosadskim ulicama.

Novina, doduše ne toliko uočljiva, nalazi se u enterijeru gde je izmenjeno oslanjanje nadprozorskih instalacionih kanala, koje bi pored bolje estetike trebalo da obezvedi i veću čvrstinu, te smanji tzv. “rastresanje”, večitu boljku gradskih autobusa.

ikarbus_jgsp_novi_sad_1

ikarbus_jgsp_novi_sad_4

U razgovoru sa tehničkim direktorom Ikarbusa Petrom Baltićem, saznali smo da je ovo nastavak uspešne saradnje zemunske fabrike autobusa i novosadskog prevoznika, kao i da će Ikarbus učestvovati i u narednim tenderima JGSPa Novi Sad.

Na naše zapažanje da JGSP Novi Sad već neko vreme kupuje zaista male lotove novih autobusa i da bi dugoročniji plan obnove kao i unifikacija voznog parka većim brojem vozila bili daleko efikasniji, Baltić je kazao da je zadovoljan saradnjom sa Novim Sadom, ali da bi takav planski pristup umnogome pospešio i samu proizodnju, jer bi se smanjili troškovi nabavke komponenata kao i vreme njihove isporuke.

Novi autobusi bi posle obavljenih testova i nultog servisa trebalo da se nađu na novosadskim ulicama početkom aprila, a nosiće garažne brojeve od #983 do #989.

Predrag Neofitović, Saša Conić

Descargar musica