250 autobusa Scania za Lagos

250 autobusa Scania za Lagos

Švedska Scania i brazilski Marcopolo isporučuju u Nigeriju 250 niskopodnih gradskih autobusa.

Scania, u saradnji sa brazilskom firmom koja karosira gradske i putničke autobuse, Marcopolo, isporučiće 250 autobusa u nigerijski grad Lagos. Autobusi će biti isporučeni tokom prve polovine 2018. godine, a poručila ih je kompanija Transport Services Ltd (TSL), koja će takođe biti odgovorna za servisiranje i održavanje voznog parka.

U Nigeriji, kao i u drugim zapadnoafričkim zemljama, u toku je poboljšanje i modernizacija javnog gradskog prevoza, što predstavlja odličnu poslovnu priliku za Skaniju.

Autobusi koji će ući u upotrebu u Lagosu, isporučiće Marcopolo. 250 autobusa biće karosirano na dvoosovinskoj niskopodnoj šasiji Scania K250 UB 4×2 sa motorom od 9 litara snage 250 KS, i biće opremljen sa Marcopolo’s Viale modelom karoserije. Ova kombinacija će predstavljati autobuse sa veoma dobrom profitabilnošću, sa visokim putničkim kapacitetom i udobnošću uključujući jednostavno ukrcavanje.

Pored 250 Scania autobusa, Marcopolo će isporučiti 50 autobusa manjeg modela Volare, karosirane na Volkswagen Caminhões e Ônibus šasijama (Volksbus 10.150OD).

Skanijini napori da poveća svoje prisustvo u zapadnoafričkom regionu, počela je sa prvim osnivanjem u Gani, u koju je kompanija isporučila ukupno 400 gradskih i putnički autobusa od 2014. godine. Osim što je preuzela odgovornost za servisiranje i održavanje vozila, Skanija je doprinela projektovanju sistema autobuskih usluga i obuci vozača.

Descargar musica