Ikarbusu posao za 10 zglobnih autobusa

Ikarbusu posao za 10 zglobnih autobusa

JGSP „Novi Sad“ dodelio zemunskom Ikarbusu ugovor o isporuci 10 zglobnih niskopodnih autobusa sa pognom na dizel gorivo putem finansijskog lizinga.

Prvi put posle 9 godina, JGSP „Novi Sad“ konačno ponovo nabavlja zglobne autobuse. Tender za nabavku novih niskopodnih zglobnih autobusa je raspisan 19. novembra 2015. godine, a nakon jednog produženja roka za dostavu ponuda, iste su otvorene 13. januara 2016. godine. Kao jedini ponuđač se javio zemunski Ikarbus zajedno sa Intesa Leasing DOO čija je zajednička ponuda od 268 miliona dinara (2.19 miliona evra) bez PDV, prihvaćena. Konkursnom dokumentacijom je predviđen rok isporuke 140 dana od dana zaključivanja ugovora. Potpisivanje ugovora sa fabrikom Ikarbus se očekuje u narednim danima.

jgsp_ik218

Novi zglobni autobusi za Novi Sad će biti tipa IK-218, ali za razliku od prošle serije iz 2007. godine, novi autobusi će imati izgled i opremu kao nedavno isporučeni solo autobusi IK-112. Pokreće ih Euro 5 motor MAN uparen sa automatskim menjačem Voith. Zglobni autobusi će biti opremljeni klima uređajima, LED displejima, tapaciranim sedištima i rampom za invalide. Kao i kod solo vozila, u enterijeru iza prednjih vrata će biti i jednosmerna kapija koja propušta putnike ka zadnjem delu autobusa, ali ne dozvoljava njihov povratak ka prednjim vratima.

Pošto je za očekivati da novi zglobni autobusi budu isporučeni u letnjim mesecima, najverovatnije će biti pušteni u saobraćaj sa jesenjim redom vožnje kada će zameniti vremešne Volvo B10MA iz 1981. godine, kao i IK-201 iz 2000. godine.

Kao i uvek, Autobusi.NET će ispratiti proizvodnju i isporuku novih autobusa, pratite nas.
(Tekst i fotomontaža Saša Conić)

Comments

  1. […] Ikarbusa za ovim autobusima ne ostaju prazne; u toku je proizvodnja deset zglobnih IK-218 za Novi Sad kao i dvadeset solo IK-112M za […]

Descargar musica