Inovativni sistemi i komponente iz Solarisa

Inovativni sistemi i komponente iz Solarisa

Odeljenje za istraživanje i razvoj poljskog proizvođača zapošljava preko 150 inženjera. Pored novih konstrukcija vozila, rezultat su i nove komponente za serijsku ugradnju u autobusima i trolejbusima.

Poljski proizvođač ne samo da proizvodi konstrukcije za kompletna vozila već i inovativne komponente i sisteme koji se koriste u autobusima i trolejbusima za serijsku proizvodnju. Odeljenje za istraživanje i razvoj Solarisa trenutno zapošljava oko 150 inženjera. Nedavni primer je električni model Urbino 8.9 LE opremljen sa RCKiK Katovice, vozilo sa sistemom grejanja koje koristi tečni naftni gas (LPG), mnogo jeftinijim od standardnog sistema grejanja. Drugo rešenje koje je usvojeno na autobusu na vodonik, koji su trenutno u izradi u fabrici Bolehovu, je sistem grejanja i hlađenja ugljen dioksidom koji se regeneriše iz otpadne energije sistema za hlađenje pogona na vodonik.

Solaris_razvoj

Inženjeri kompanije Solaris rade na postepenom ograničenju upotrebe rashladnog sredstva R134a koji se koristi u postojećim klimatizacionim sistemima. Promene su takođe napravljene i na sistem upravljanja. Radi se o električnoj servo pumpi, koju pokreću standardni akumulatori od 24 V. Ovo rešenje rezultira smanjenjem potrošnje energije, pumpa ne opterećuje glavni motor i stoga povećava autonomiju kretanja električnih i hibridnih vozila. To takođe može biti održiva opcija za trolejbuse.

Solaris_Urbino_electric_VBL

Descargar musica