Inovativni Solaris Trollino u Eslingenu

Inovativni Solaris Trollino u Eslingenu

Prvi od četiri zglobna trolejbusa Trollino 18.75 je već u eksploataciji u nemačkom Eslingenu, a plod je saradnje kompanija Solaris Bus & Coach i Vossloh Kiepe.

Gradski prevoznik SVE iz Eslingena je u okviru projekta TrolleyPlus naručio potpuno inovativna vozila nulte emisije za gradski saobraćaj. Opremljena su novim litijum-titanat baterijama koje omogućavaju ovim trolejbusima da saobraćaju i izvan kontaktne mreže. Zahvaljujući tome, prevoznik je u stanju da organizuje prevoz i na deonicama na kojima ne postoji trolejbuska kontaktna mreža, a da pri tome vozila i dalje rade sa nultom emisijom izduvnih gasova.

solaris_trollino18.75_sve_esslingen1

Nemački proizvođač Vossloh Kiepe je odgovoran za isporuku pogonskog sistema i baterija, dok je 18,75 metara dugu karoseriju trolejbusa u Metro-dizajnu uradio poljski Solaris Bus & Coach. Električni motori se nalaze na drugoj i trećoj osovini trolejbusa što umnogome poboljšava ubrzanje i vuču. Ovo rešenje omogućava i pouzdano električno kočenje sa visokim stepenom rekuperacije energije. Baterije crpe energiju iz kontaktne mreže preko trola i prilikom kočenja, pa tako vozilo kombinuje najbolje karakteristike trolejbusa i autobusa na baterije.

Unutrašnje LED osvetljenje čini vožnju ovim trolejbusom prijatnim, dok spoljašnja LED dnevna svetla povećavaju bezbednost, ali i ekonomičnost. ovaj Trollino 18.75 ima 43 sedišta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eslingen je jedan od tri nemačka grada u kojem saobraćaju trolejbusi. Novi Trollino 18.75 će im omogućiti da uspostave nove gradske linije bez proširenja kontaktne mreže, ali i dalje sa nultom emisijom izduvnih gasova.

Solaris trolejbusi su prisutni u Nemačkoj od 2010. godine. Grad Eberswalde je nedavno kupio 12 zglobnih trolejbusa Trollino 18, A Eslingen će biti drugi nemački grad koji kupuje trolejbuse od poljskog proizvođača.
(Foto Solaris Bus & Coach)

Descargar musica