Beogradu dvadeset novih Ikarbusa IK-112M

Beogradu dvadeset novih Ikarbusa IK-112M

GSP “Beograd” je donelo odluku o kupovini dvadeset novih solo niskopodnih autobusa putem finansijskog lizinga. Prihvaćena je ponuda jedinog ponuđača, banke S-Leasing i fabrike Ikarbus.

Prvi tender je bio objavljen još početkom decembra 2015. godine, ali mu je usledilo nekoliko izmena i dopuna, a za njima i produžetak rokova. Konačno, doneta je odluka o dodeli ugovora početkom marta 2016. godine zemunskoj fabrici za isporuku dvadeset autobusa tipa IK-112M.

profamanikarbus1Po tenderskoj dokumentaciji, tražena je dužina vozila između 11,6 i 12,1 metar, sa minimalno 32 mesta za sedenje i kapacitetom od minimum 100 putnika. Po zahtevu, radna zapremina motora mora biti veća od 10 litara, a snaga motora ne manja od 310 konjskih snaga (230 kW). Obavezna je ugradnja tri displeja na spoljnoj strani i unutrašnjeg displeja za prikaz bitnih informacija. Takođe, ozvučenje u autobusu mora biti povezano sa BusPlus sistemom za najavu stanica a, prema zahtevu, biće ugrađen GPS sistem praćenja vozila, brojači putnika, video nadzor i WiFi ruter.

profamanikarbus3Na tenderu je prijavljena samo jedna zajednička ponuda fabrike Ikarbus i banke S-leasing. Beograđane će prevoziti dvadeset novih autobusa tipa IK-112M a njihova isporuka će biti obavljana u dva lota po deset autobusa. Cena jednog IK-112M bez PDV-a iznosi 155 hiljada eura, dok će, sa troškovima lizinga i obuke, cena iznositi oko 190 hiljada eura.

Autobusi ovog tipa se već nalaze u upotrebi u Beogradu, u preduzeću M&M Trans Company, a više detalja o njima možete pogledati ovde.

(Slobodan Kostić/Foto: Aleksadar Dragutinović)

Comments

  1. […] Hale Ikarbusa za ovim autobusima ne ostaju prazne; u toku je proizvodnja deset zglobnih IK-218 za Novi Sad kao i dvadeset solo IK-112M za Beograd. […]

Descargar musica