Isporučen prvi MAN Lion’s Intercity u BiH

Isporučen prvi MAN Lion’s Intercity u BiH

Posle prošlogodišnje svetske premijere međugradskog autobusa MAN Lion’s Intercity, u Banja Luku je isporučen prvi takav u Bosni i Hercegovini.

Kompanija Sejari d.o.o. Sarajevo je ovih dana isporučila prvi MAN Lion’s Intercity u Bosni i Hercegovini. Kupac ovog autobusa je Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“ iz Banja Luke.

man_lions_intercity_bih4 man_lions_intercity_bih5

MAN Lion’s Intercity je autobus sa 51 sedištem namenjen međugradskom i prigradskom saobraćaju, ali može da se koristi i kao školski autobus ili za kraće turističke obilaske. Opremljen je 6-cilindričnim Euro 6 motorom MAN D0836 LOH snage 213 kW (290 KS) i automatskim menjačem.

man_lions_intercity_bih3 man_lions_intercity_bih2

Vozilo dolazi sa ESP, EBS, ABS i ASR bezbednosnim sistemima u standardnoj ponudi. Vrhunac bezbednosne opreme čini norma ECE-R 66.02 za otpor pri prevrtanju koja će biti važeća tek od 2017. godine, a koju Lion’s Intercity već poseduje.

man_lions_intercity_bih1

Nakon svetske premijere prošle godine u Ankari, ovo je prvi MAN Lion’s Intercity isporučen u BiH, dok je u Sloveniju isporučeno dva komada.
(Foto MAN Truck & Bus, Sejari)

Descargar musica