JGSP “Novi Sad” ponovo podmlađuje vozni park

JGSP “Novi Sad” ponovo podmlađuje vozni park

Treći put u toku ove godine podmlađuje se vozni park JGSP “Novi Sad”. Preduzeće je, na osnovu Zakona o javnim nabavkama, pokrenulo otvoreni postupak javne nabavke pet solo, niskopodnih, autobusa sa dodatnom opremom i pogonom na dizel gorivo. Ponude će biti javno otvorene 4. septembra u prostorijama preduzeća na Futoškom putu.

Novom nabavkom će vozni park JGSP “Novi Sad” biti obogaćen za 16 udobnih i klimatizovanih autobusa. Podsećamo, JGSP “Novi Sad” je u aprilu izvršilo primopredaju pet novih autobusa tipa Ikarbus IK-112 čiju je proizvodnju i isporuku Autobusi.NET ekskluzivno i detaljno ispratio.

Takođe, u julu ove godine je Ikarbus, kao jedini ponuđač, pobedio na tenderu za šest niskopodnih solo vozila na dizel. Ova vozila će, kao i prethodnih pet, imati tapacirana sedišta, elektronske displeje za prikaz linije kao i rampu na drugim vratima koja olakšava ulaz hendikepiranim licima i majkama sa decom. Očekuje se, da će ovih šest vozila ući u eksploataciju do kraja godine.

Nakon otvaranja ponuda 4. septembra ove godine, JGSP “Novi Sad” će u roku od 25 dana, odnosno u roku od 40 dana u naročito opravdanim slučajevima, doneti odluku o izboru ponuđača za pet novih, niskopodnih, solo autobusa sa dodatnom opremom i pogonom na dizel gorivo.

(Foto Slobodan Kostić)

Descargar musica