Još 6 Ikarbusa za Novi Sad

Još 6 Ikarbusa za Novi Sad

Zemunski Ikarbus je sa JGSP „Novi Sad“ potpisao ugovor o isporuci još 6 niskopodnih autobusa IK112 nakon što je pobedio na tenderu kao jedini učesnik.

Zemunski Ikarbus je sa novosadskim javnim gradskim prevoznikom JGSP „Novi Sad“ juče, 15. jula 2015. godine, zaključio ugovor o proizvodnji i isporuci šest niskopodnih gradskih autobusa tipa IK112. Na tenderu koji je raspisan za 17. jun, Ikarbus se pojavio kao jedini ponuđač sa cenom od 97 miliona dinara bez PDV. Ponuda Ikarbusa je prihvaćena 24. juna, a nakon zakonskog perioda žalbe, ugovor je potpisan juče.

DSCF8202_ikarbus_ik112_jgsp10

Novi niskopodni autobusi IK112 će biti identični onima koje je Ikarbus već radio za Novi Sad, a čiju je isporuku početkom aprila Autobusi.NET ekskluzivno otpratio od izlaska iz fabrike do promocije u Novom Sadu. Vozila na sopstvenoj šasiji pokreće dizel motor MAN u kombinaciji sa automatskim menjačem Voith. Autobusi će biti ofarbani u tradicionalnu novosadsku plavo-krem kolor šemu (RAL 5015/1015), imaće LED displeje, a ugođaju u enterijeru će doprineti lako tapacirana antivandal sedišta, klima uređaj i zatamnjena stakla. Novi autobusi se očekuju u Novom Sadu tokom jeseni.
(Tekst Saša Conić, Foto Aleksandar Dragutinović, Slobodan Kostić)

Descargar musica