Kako da prevezete Deda Mraza autobusom?

Kako da prevezete Deda Mraza autobusom?

Omiljena osoba tokom božićnih i novogodišnjih praznika, poznata po svojoj darežljivosti, dobroti, tihom ulasku kroz odžak i ispijanju kafe, i ove godine mora što efikasnije da se preveze do svog odredišta. Ukoliko dođe do kvara na omiljenim sankama, Deda Mraz će morati da iskoristi javni prevoz, a neki gradovi su već spremni za njega.

Osim tradicionalnog kićenja gradskih ulica i jelki kod kuće, pojedini gradovi imaju običaj da okite i neke druge objekte. Osim mostova i spomenika, „na meti“ su često i velika komercijalna vozila. Iako se uglavnom kite autobusi i tramvaji, novogodišnji ukrasi se negde mogu naći i na kamionima za odnošenje smeća! Kako je do Božića po gregorijanskom kalendaru ostalo manje od nedelju dana, sve više reklama orijentisano je na prazničnu atmosferu, a kada je reč o autobusima, izdvajamo najlepše okićena vozila za masovni prevoz putnika.

Prošlogodišnji najlepši Mercedes-Benz Travego.

Prošlogodišnji najlepši Mercedes-Benz Travego.

Mercedes-Benz je prošle godine Deda Mraza obradovao troosovinskim Travegom, koji je dobio i svojevrsnu kolor šemu, a najviše ga je krasilo 135 metara LED trake. Mercedes je potom uputio hor katoličke crkve u Regenzburgu na javni koncert, a zatim omogućio deci iz Augzburga, ometenoj u razvoju, da uživaju u njemu. O ovom autobusu smo pisali prošle godine, a isti članak se nalazi na samo jednom kliku od vas, i to ovde.

Solaris Trollino 18 u Budimpešti. ©Aron Sonfalvi

Solaris Trollino 18 u Budimpešti. ©Aron Sonfalvi

Godinu dana ranije, ZiU 682 je identično ukrašen. ©Lovas Gábor

Godinu dana ranije, ZiU 9 je identično ukrašen. ©Lovas Gábor

Budimpeštanski javni prevoz je, takođe prošlog decembra, krasio i šljašteći Solaris Trollino 18, čija su bela svetla promašila put do jelke i ostala na ovom trolejbusu. Godinu dana ranije, identično je bio ukrašen i ZiU 9, koji više nije u aktivnoj upotrebi. Kako su trolejbusi u Budimpešti ofarbani u crvenu boju, kombinacija sa belim svetlima je idealno preslikala boje Deda Mrazovog odela na ulice glavnog grada Mađarske.

Takođe u Mađarskoj, grad Miškolc ipak nije okitio vozila, ali je napravio svojevrsnu reklamu, gde je devet zglobnih i pet solo MAN Lion’s City CNG autobusa, koji su isporučeni ove godine,  parkirano tako da, gledano iz vazduha, formiraju novogodišnju jelku. Na vrhu jelke nalazi se i službeni automobil sa narandžastom rotacijom, pa ova jelka zapravo i sija!

Volvo je možda i najbolje iskoristio praznični deo godine za svoju reklamu, pa je Deda Mrazove prevezao električnim londonskim dabldekerom, i iskoristio priliku da omiljenim putnicima predstavi sistem punjenja, koji je osvetlio i bele trake sa sijalicama. Pošto je pogon ovog autobusa električni, Deda Mrazovi dolaze u tišini, i iznenađuju sve stanovnike jednog kvarta.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica