Mercedes-Benz Travego umesto sanki za Deda Mraza!

Mercedes-Benz Travego umesto sanki za Deda Mraza!

U skladu sa predstojećim božićnim i novogodišnjim praznicima, iz fabrike Mercedes-Benza u nemačkom gradu Manhajmu, izašlo je specijalno izdanje turističkog autobusa Travego.

Naime, sama ideja za ovakvo dekorisanje ovog autobusa rodila se u Mercedesovom prodajnom salonu u Minhenu, a izvedena je uz pomoć tima iz DesignStudio u Manhajmu, zaduženog za dizajn kamiona i autobusa koji nose trokraku zvezdu, dok je samu kolor-šemu i postavljanje svetala na vozilo izvršila firma Heymann, poznata po modifikacijama na karoseriji autobusa.

Kako bi se opravdalo poređenje da autobus “sija kao božićna jelka”, na autobusu se nalazi ukupno 135 metara trake sa LED diodama koje se na vozilu nalaze poređane u skladu sa linijama na karoseriji. Ovaj autobus nema namenu u redovnom prevozu putnika, već isključivo kao svojevrsna egzibicija. Autobus je već izazvao interesovanja pojedinih prevoznika, pa će stanovnici Regenzburga pored ovog autobusa uživati u božićnom koncertu koji će izvesti hor katoličke crkve, dok će u Augsburgu u ovom autobusu uživati deca ometena u razvoju.

Osim šljaštećih belih, na autobusu se nalaze i crvene i zelene diode. Vozač sa svog mesta može da uključuje i isključuje svetla, dok se samo programiranje rada dioda može izvršiti iz prtljažnog prostora. Iz fabrike se iskreno nadaju da će se ovaj autobus dopasti Deda Mrazu, ali i svim osobama svih uzrasta koje će uživati u prazničnoj atmosferi u ili pored ovog autobusa.

Comments

  1. […] Mercedes-Benz je prošle godine Deda Mraza obradovao troosovinskim Travegom, koji je dobio i svojevrsnu kolor šemu, a najviše ga je krasilo 135 metara LED trake. Mercedes je potom uputio hor katoličke crkve u Regenzburgu na javni koncert, a zatim omogućio deci iz Augzburga, ometenoj u razvoju, da uživaju u njemu. O ovom autobusu smo pisali prošle godine, a isti članak se nalazi na samo jednom kliku od vas, i to ovde. […]

Descargar musica