KINESKI BYD NA PROBI U BEOGRADU

KINESKI BYD NA PROBI U BEOGRADU

Vozilo kineske kompanije “BYD” još sakriveno u garaži GSP “Beograd” na Dorćolu, “Novosti”, ipak, stigle do fotografija.

NOVI i zasada jedini autobus na struju (baterije) kineske kompanije BYD još je skriven od očiju javnosti u garaži GSP “Beograd” na Dorćolu. Ipak, “Novosti” su uspele da dođu do fotografija vozila koje će najverovatnije od sledeće sedmice prevoziti Beograđane na jednoj od linija javnog prevoza koja prolazi centralnim gradskim ulicama.

byd_beograd1

Nabavka vozila sa pogonom na gas (CNG) pre dve godine, a sada testiranje tehnološki još modernijeg vozila na hibridni pogon, samo je početak puta kojim će javni gradski prevoz u Beogradu neminovno krenuti. Naime, to je prema evropskim direktivama uslov na putu ka EU i obaveza da se do kraja 2020. u sektoru transporta poveća učešće biogoriva u javnom transportu. A, između ostalog, podrazumeva i postepen prelazak na hibridna i vozila na električni pogon koja smanjuju zagađenje i buku i poznata su kao “vozila budućnosti”.

Prednosti hibridnih vozila su niži nivo emisije štetnih gasova, manja potrošnja dizel goriva, dobre performanse (ubrzanje), kao i niži nivo buke. Međutim, oni su i znatno skuplji u odnosu na obične. Govoreći o prednostima i manama “hibrida”, stručnjaci kažu da osim visoke cene, njihov nedostatak predstavlja činjenica da su znatno teži, da je vek baterije ograničen, zahtevaju specijalno održavanje i dodatne mere opreza jer rade pod visokim naponom od oko 600 volti.

Hibridni autobusi su najzastupljeniji u Severnoj Americi – u gradovima SAD i Kanade u pogonu je oko 6.200 hibrida. Oni se u Americi voze od početka devedesetih, dok su se prvi autobusi te vrste u Evropi pojavili 2007. i to u Londonu.

Izvor: Novosti.rs

Descargar musica