MOBILNA INTENZIVNA NEGA NA SCANIA ŠASIJI

MOBILNA INTENZIVNA NEGA NA SCANIA ŠASIJI

Novo vozilo mobilne intenzivne nege je napravljeno na Scania autobuskoj šasiji i potuno opremljeno da pomogne bolesnicima u kritičnom stanju.

Vozilo ima udobna sedišta, a vožnja je mirna čak i u najgušćem saobraćaju. Ipak, najznačajnija karakteristika novog autobusa na švedskim ulicama je što može da pomogne u spašavanju života. Novi autobus za hitno pružanje intenzivne nege, za koji se veruje da je prvi takvog tipa u Evropi, pušten je u rad u mestu Solna, pored Stokholma u Švedskoj. Vozilo je napravljeno na autobuskoj šasiji Scania i sadrži svu neophodnu opremu koja se tipično nalazi u kolima hitne pomoći. Vozilo će dežurati 24 sata dnevno 365 dana u godini.

scania_icu_ambulance3 scania_icu_ambulance2 scania_icu_ambulance1

Ovaj autobus je specijalno prilagođen da prevozi pacijente između dve jedinice intenzivne nege. Pacijenti koji se prevoze su često pod anestezijom i na respiratoru. Sa svojih 11 metara dužine, ovo vozilo hitne pomoći je prilično veliko. To je zato što je u njega bilo neophodno smestiti svu neophodnu stacionarnu opremu i što su pacijenti često povezani na medicinske aparate tokom transporta. Pacijent je okružen opremom kao što su respirator, oprema za praćenje stanja pacijenta i drugi aparati neophodni u intenzivnoj nezi. Medicinsko osoblje sa mesta otpreme pacijenta ga često prati do prijemnog odeljenja druge jedinice intenzivne nege.

scania_icu_ambulance7 scania_icu_ambulance6 scania_icu_ambulance5

Svaki centimetar novog autobusa je pažljivo projektovan, ništa nije prepušteno slučaju. Ostavljen je prostor za smeštaj nosila u sredini vozila omogućavajući tako lak pristup pacijentu. Mesta za stajanje su predviđena duž celog vozila.

scania_icu_ambulance4

Pošto je neophodno da osoblje ima mesto za odmor nakon dugih putovanja, autobus je opremljen udobnim stolicama na preklop unutar jedinice i u prednjem delu vozila. Duž spoljašnjih ivica su pregrade i odeljci za kiseonik, generator struje i rezervne baterije. Autobus ima tri različita načina napajanja strujom.

Izlazak vozila intenzivne nege može da traje od 2 do 24 sata. Oprema za kiseonik u autobusu može biti adekvatna za non-stop putovanje od Stokholma do Pariza. Mesečno se u čitavoj Švedskoj uradi oko 60 do 70 izlazaka.

Foto: Scania

 

 

 

 

Descargar musica