MARCOPOLO ULAŽE 87 MILIONA EVRA U NEW FLYER

Vodeći brzailski karoserista ovih dana objavio strateško ulaganje u kanadski New Flyer čime postaje vlasnik 19.99% njegovih akcija.

New Flyer je vodeći proizvođač kompletnih gradskih autobusa na teritoriji Kanade i SAD sa godišnjim prometom od 690 miliona evra i godišnjom proizvodnjom od oko 1.800 jedinica u 2011. godini i cenjen je po svojim pionirskim inovacijama i inicijativama u primeni novih tehnologija. Kompanija ima preko 2.200 zaposlenih i nudi najširi asortiman proizvoda u autobuskoj industriji u SAD, uključujući i pogonske sisteme na čist dizel, prirodni tečni gas (LNG), komprimovani prirodni gas (CNG), električne autobuse i električne hibridne autobuse.

New Flyer je do sada isporučio preko 32.000 autobusa u Kanadi i SAD i ima veoma razvijenu tehničku podršku sa mrežom distribucije rezervnih delova. Kompanija u vlasništvu ima tri fabrike autobusa, jednu u Vinipegu u Kanadi i dve u SAD u gradovima Sent Klaud i Krukston u državi Minesota. Pored toga, imaju i fabriku rezervnih delova i komponenti u Elkhartu u Indijani i četiri distributivna centra za rezervne delove u obe zemlje.

New Flyer planira da sredstva koja je uložio Marcopolo investira u budući razvoj u skladu sa strateškim planom kompanije. Obe kompanije su potpisale memorandum o razumevanju da istraže mogućnosti o kooperaciji u projektovanju, proizvodnji i prodaji sa fokusom na smanjivanju troškova pri proizvodnji i održavanju autobusa New Flyer. Kompanije su se saglasile da upotrebe tehnologiju i proizvode fabrike Marcopolo za mogući ulazak na tržište Kanade i SAD preko mreže New Flyera.

Jedan od najvećih svetskih proizvođača autobusa, Marcopolo, očekuje da će u 2013. godini ostvariti konsolidovani neto prihod od 1,6 milijardi evra sa ukupnom proizvodnjom od 35.200 autobusa.

Izvor: Marcopolo

Descargar musica