Prvi BYD za Sao Paulo

Prvi BYD za Sao Paulo

Kineski proizvođač BYD je sa lokalnim karoseristom Caio u najveći brazilski grad isporučio prvih 15 autobusa koji koriste električnu energiju iz solarnih panela koje je takođe isporučio BYD. 

Kompanija BYD saopštila je da je najveći grad u Brazilu, Sao Paulo, primio svoju prvu isporuku potpuno električnih autobusa BYD, kao deo pilot projekta koji uključuje čistu energiju proizvedenu na solarnim farmama uz pomoć solarnih panela koje lokalno proizvodi kompanija BYD. Na simboličnoj ceremoniji ispred gradske kuće u Sao Paulu je predstavljeno prvih 15 isporučenih električnih autobusa.

byd_sao_paulo2

Opremljen vlastitim litijum-jonskim baterijama, svako vozilo BYD D9W može da pokrije opseg od 250 kilometara. Imaju kapacitet od 80 putnika i prostor za invalidska kolica. Prva tri vozila koja su deo projekta trenutno su kod prevoznika Transwolff koji posluje na jugu grada.

Prema rečima gradonačelnika Sao Paula, svi autobusi biće u pogonu do marta. “To je oblik transporta, čist i bez buke, koji želimo da vidimo u Sao Paulu”, rekao je Bruno Kovas.

byd_sao_paulo1

U januaru prošle godine, tadašnji gradonačelnik Žoao Doria, odobrio je novi zakon o klimatskim promenama, koji zahteva smanjenje lokalnog zagađenja na godišnjem nivou (azotnog oksida i čestica) i ugljen-dioksida, sa ciljem postizanja sistema javnog prevoza bez fosilnih goriva za 20 godina.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica