Scania autobusi na biogas u Latinskoj Americi

Scania autobusi na biogas u Latinskoj Americi

Scania u Brazilu udružuje snage sa firmom Sabesp, jednom od najvećih svetskih kompanija za vodovod i kanalizaciju, kako bi pokazala potencijal upotrebe biogasa u radu sa teškim vozilima.

Od proleća 2018. godine, kompanija koja snabdeva 28 miliona ljudi vodom, koristi biogas proizveden iz prečišćenih otpadnih voda kako bi snabdela vozila firme Sabesp u gradu Franka, udaljenog 400 kilometara od San Paula. Fabrika za preradu u Franci trenutno obrađuje prosečno 500 litara u sekindi i proizvodi oko 2.500 Nm³ biogasa dnevno, dovoljno da svakodnevno zameni 1.500 litara dizela. Ovo je trenutno najveći projekat za proizvodnju biogasa od prerade otpadnih voda u Latinskoj Americi.

Scania_K280_biometan_Marcopolo_GranViale_BRT_Franca

Firma Sabesp u eksploataciju uvodi gradski autobus na gas Scania sa motorom snage 280 KS i mestom za 130 putnika. Cilj je istaći biogas kao ekološko i ekonomsko održivo gorivo, sa velikim potencijalom u Brazilu. „Početak ove operacije otvara nove mogućnosti poslovanja za Sabesp u pogledu potencijala za povećanje proizvodnje biogasa od prečišćenih otadnih voda“, kaže Edison Airoldi, direktor kompanije za tehnologiju, preduzetništva i životne sredine.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica