MINHEN KUPIO 14 ZGLOBNIH AUTOBUSA MAN

Za potrebe nove ekspresne linije X30, minhenski prevoznik MVG je kupio nove zglobne autobuse tipa MAN Lion’s City G.

MAN Lion's City G MVG MünchenNemački proizvođač sa bazom u Minhenu, MAN, pobedio je na evropskom tenderu koji je raspisalo gradsko preduzeće SWM (Stadtwerke München) koje obezbeđuje veći deo voznog parka gradskom prevozniku MVG (Münchner Verkehrsgesellschaft). U ovu nabavku je investirano oko 4,7 miliona evra. Zglobni autobusi su dugi 18 metara i opremljeni su motorima snage 320 KS. Nude kapacitet od 100 putnika, po formuli 4 osobe po kvadratnom metru.

MAN Lion's City G MVG MünchenUmesto troja vrata, ovi zglobni autobusi su opremljeni sa četvoro vrata kako bi se ubrzalo vreme ulaska i izlaska putnika na stanicama i bolje iskoristio prostor u samom autobusu. Za razliku od dosadašnjih pneumatskih vrata, ovi autobusi su opremljeni sa potpuno električnim vratima i po uputstvu proizvođača, zahtevaju mnogo manje održavanja. Autobusi na drugim vratima imaju ugrađenu manuelnu preklopnu rampu za korisnike invalidskih kolica, a imaju i mogućnost spuštanja karoserije („kneeling“). Vozila su opremljena putničkim informacionim sistemom sa monitorima, klima uređajem i nadzornim kamerama. Sva vozila zadovoljavaju EEV ekološke norme.

MAN Lion's City G MVG MünchenNovi autobusi su potrebni za poboljšanje kvaliteta gradskog prevoza u Minhenu, koji počinje sa novim redom vožnje. Tako danas, 16. decembra, kreće nova ekspresna linija X30 koja povezuje značajne čvorove metroa i tramvaja, te na taj način putnicima značajno skraćuje vreme putovanja. Tim povodom su novi autobusi predstavljeni na interesantan način: parkirani su tako da formiraju naziv nove linije „X30“.

Foto: SWM/MVG

Descargar musica