Napadnuti kontrolori JGSP Novi Sad

Napadnuti kontrolori JGSP Novi Sad

U sredu, 2. jula 2014. godine, zaposleni u JGSP Novi Sad Ž.J. i M.M. napadnuti su od strane putnika prilikom redovnog obavljanja svojih radnih zadataka. Ž.J. je u timu sa koleginicom M.M. kontrolisao ispravnost karata na autobuskoj liniji broj 3. Kontrolorka M.M. je kod jednog putnika pronašala nevažeću markicu, pa mu je saopštila da će, u skladu sa propisima, zadržati kartu zbog zloupotrebe. „Na moju izjavu da će mu karta biti zadržana, putnik je burno reagovao, nasrćući na mene. Uporno sam pokušavala da se udaljim od njega da bih mogla da mu ispišem opomenu, ali je on izašao za mnom, unosio mi se u lice, vikao, pretio i mahao rukama oko moje glave. U tom momentu je moj partner prišao i upitao da li imam problem, a kada je video šta se događa pokušao je da me zaštiti tako što je stao ispred mene. Pošto je putnik nastavio da nasrće na nas, povlačeći se unazad izašli smo iz autobusa.“, navela je kontrolorka posle napada. Međutim, putnik je nastavio da preti, pa je kontroloru Ž.J. rekao da „će ga polomiti kao šibicu“, te je u jednom momentu zamahnuo i udario ga u predelu oka. Pozvana je policija, a posle uviđaja kontrolor je odvezen u Urgentni centar gde mu je ukazana pomoć.
Napad na kontrole na liniji broj 3 četvrti je napad na zaposlene u JGSP Novi Sad u poslednja tri meseca, a sedmi od početka godine. Krajem juna na liniji broj 6 verbalno i fizički (pesnicom u glavu) napadnut je kontrolor na dužnosti, koji je zamolio putnika da izađe iz autobusa, budući da nije imao plaćenu kartu za prevoz.
U maju ove godine vozača S.B. na liniji broj 3 putnik je napao satarom, dok je krajem aprila uz pretnju nožem napadnut vozač G. Z. vozeći autobus na liniji 6. U oba slučaja od vozača su napadači tražili novac, a policija je odmah po pozivu izašla na lice mesta.

Descargar musica