Setra ComfortClass 500 stiže u Španiju

Setra ComfortClass 500 stiže u Španiju

Najveći španski prevoznik Alsa je kupio 15 novih turističkih autobusa Setra S 517 HD.

Alsa, najveći autobuski prevoznik u Španiji, uvrstio je u vozni park 15 novih autobusa iz serije Setra ComfortClass 500. Novi turistički autobusi S 517 HD su prvi iz serije koji su stigli na iberijsko poluostrvo, a deo su narudžbine od ukupno 28 komada koji treba da se isporuče do kraja ove godine. Novi troosovinci će se koristiti u dugolinijskom međunardnom saobraćaju.

s_517_hd_alsa1

Setra S 517 HD za Alsu ima 56 sedišta tipa Setra Voyage Plus sa kožnim naslonima za glavu, kao i odmorišta za noge, LED svetiljke za čitanje i zatamnjena stakla. Ispod haube se nalazi moćni, ali ekološki kompatibilni 6-cilindrični redni motor OM 471. Među brojnim savremenim sistemima za asistiranje vozaču koje Setra nudi, autobus je opremljen sistemom pasivne bezbednosti prilikom čeonog sudara FCG (Front Collision Guard), sistemom kočenja u slučaju nužde ABA2 (Active Brake Assist), tu su još i asistencija održanja u saobraćajnoj traci SPA (Spur-Assistent) i asistencija za održavanje pažnje ATAS (Attention Assist).

s_517_hd_alsa2

Daimler Buses je seriju ComfortClass 500 predstavio 2012. godine i pokazao izuzetnu ekonomičnost u spektakularnom reliju “Record Run”. Već godinu dana kasnije je autobus dobio titulu “Coach of the Year 2014” i titulu “Green Coach Award 2014”, kao priznanje za nisku potrošnju goriva.

Prevoznik Alsa, sa sedištem u Madridu, održava međugradske linije u Španiji, kao i međunarodne linije, dok u isto vreme vrši gradski i prigradski prevoz u gradovima i iznajmljuje autobuse. Kompanija, koja posluje u sastavu britanske kompanije National Express Group, zapošljava trenutno više od 5.000 ljudi. Alsa u voznom parku broji preko 2.500 autobusa koji godišnje pređu oko 330 miliona kilometara, pri čemu prevezu oko 183 miliona putnika.
(Foto: Daimler)

Descargar musica