EKSKLUZIVNO: Novi Ikarbusi stižu u Novi Sad

EKSKLUZIVNO: Novi Ikarbusi stižu u Novi Sad

Kako Autobusi.NET ekskluzivno saznaje od generalnog direktora Ikarbusa, Aleksandra Vićentića, četiri nova solo autobusa će danas biti isporučena Novom Sadu.

Flotu novosadskog gradskog prevoznika pojačaće još četiri solo autobusa tipa IK-112, čime će Novi Sad sumirati ovogodišnju nabavku 25 niskopodnih autobusa, od čega je deset bilo zglobnih.

Četvrta serija niskopodnih IK-112 stiže danas u garažu JGSP "Novi Sad". ©Slobodan Kostić

Četvrta serija niskopodnih IK-112 stiže danas u garažu JGSP „Novi Sad“. ©Slobodan Kostić

Novi autobusi će imati minimalne razlike od prethodnih serija, a najuočljivije razlike biće primećene na prednjoj strani autobusa – novo LED osvetljenje na prednjoj masci, nalik na već isporučene zglobne autobuse, kao i narandžasti LED pokazivači pravca domaćeg proizvođača iTech, koji će ovom isporukom debitovati na novosadskim ulicama. Osim na eksterijeru, novitet će biti i izmenjeni usis za sedmolitarski MAN-ov motor, a tu su i novi ventilacioni otvori u putničkom salonu.

Displeji kompanije iTech debitovaće u Novom Sadu. ©Aleksandar Dragutinović

Displeji kompanije iTech debitovaće u Novom Sadu. ©Aleksandar Dragutinović

Kao i kod prethodnih serija, najnoviji autobusi za Novi Sad pogonjeni su motorima MAN D0836, koji ispunjavaju EEV normu izduvnih gasova i isporučuju 290 konjskih snaga. Za prenos snage zadužen je četvorostepeni automatski menjač Voith, a autobusi se očekuju uskoro na ulicama, sa garažnim brojevima od 974 do 977.

 

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica