Novom Sadu nagrada za korišćenje CNG

Novom Sadu nagrada za korišćenje CNG

JGSP-u „Novi Sad“ uručena nagrada Ambasadora alternativnih goriva 2016.

Veće Koordinacija za alternativna goriva Jadransko-jonske regije dodelilo je JGSP „Novi Sad“ priznanje „Ambasador alternativnih goriva“ za odvažan iskorak u primeni alternativnih goriva – CNG – u autobusima javnog gradskog prevoza. Nagrada je predstavnicima preduzeća uručena na međunarodnom forumu „Alternativna goriva 2016“ i 14. LPG Samitu Jadransko-jonske evroregije, održanim od 30. novembra do 2. decembra u Stubičkim toplicama.

solaris_novi_sad1

Skupu je prisustvovalo više od 200 učesnika iz 29 zemalja, a u ime JGSP „Novi Sad“ diplomirana inženjerka mašinstva Apolonija Holo predstavila je rad stručnog tima novosadskog preduzeća prezentacijom „Razvoj i upotreba pogona na CNG u voznom parku gradskog prevoznika u Novom Sadu – hronologija implementacije i rezultati“.

jgsp-citelis-cng-promo01

Počasni naziv dodeljuje se za promociju vrednosti koje proizlaze iz stvarne i oživotvorene primene smernica EU u dekarbonizaciji saobraćajnog sistema, smanjivanja zavisnosti o fosilnim gorivima, povećanju energetske efikasnosti saobraćajnog i pomorskog sektora, a na dobrobit preduzetnika, svih učesnika u sistemu, kao i potrošača.

citelis-jgspns6 citelis-jgspns4

Najznačajniji napredak na polju smanjenja utroška goriva i ekologije u JGSP „Novi Sad“ postignut je u primeni CNG kao pogonskog goriva. Nakon obezbeđivanja potrebne infrastrukture koja se ogleda u izgradnji i puštanju u rad CNG stanice i sukcesivnoj nabavci novih CNG autobusa, preduzeće je pokrenulo postupak implementacije CNG na postojećim autobusima koji imaju pogon na euro dizel.

„JGSP „Novi Sad“ u svom radu veliku pažnju posvećuje smanjenju utroška goriva i zaštiti čovekove okoline implementacijom novih tehnologija uz istovremeno ostvarivanje zadatka da se kontinuirano povećava nivo kvaliteta pruženih usluga. Zbog te činjenice izuzetno nam je drago da su prepoznati naši napori na tom polju i van granica našeg grada i naše države“, rekao je povodom dodele nagrada izvršni direktor JGSP „Novi Sad“ Nikola Jokić.
(Foto Saša Conić – Autobusi.NET)

Descargar musica