Castrosua Nelec osvojila Red Dot nagradu za dizajn

Castrosua Nelec osvojila Red Dot nagradu za dizajn

Novi električni autobus Castrosua Nelec španskog proizvođača autobusa osvojio je prestižnu nagradu Red Dot za dizajn u kategoriji industrijskog dizajna.

Novi model Nelec španskog proizvođača autobusa Castrosua je njihovo novo rešenje za elektromobilnost.  Električni autobus je jedan od dobitnika prestižne međunarodne nagrade za dizajn – Red Dot u kategoriji industrijskog dizajna. Red Dot se smatra „oskarom“ za dizajn sa ciljem priznanja kvaliteta i inovativnosti u stvaranju novih proizvoda. Kako bi se pokrio širok spektar dizajna, nagrada je podeljena u tri discipline: industrijski dizajn, dizajn brenda i komunikacije i koncept dizajna.

Nagrada uvedena 1955. godine spada u jednu od najpriznatijih u svetu i dodeljuje se jednom godišnje. Castrosua se po drugi put pridružuje grupi koja je dobila Red Dot nagradu među brendovima kakvi su Apple ili Lamborghini.

Skoro 8,000 prijava za nagradu

Nelec proizvođača Castrosua je bio jedan od 7,800 inovativnih predloga za nagradu iz 60 različitih zemalja. Žiri sastavljen od 50 članova, među kojim su specijalizovani novinari, renomirani inženjeri i predavači, izdvojili su ovaj autobus kao pobednički predlog za nagradu Red Dot 2021 za najbolji industrijski dizajn u kategoriji komercijalnih vozila.

Žiri dodeljuje nagrade isključivo na kriterijumima vezanim za inovaciju, estetiku, svrsishodnost, funkcionalnost ili na uticaj predstavljenog dizajna. Ove godine će se ceremonija dodele nagrade održati u junu, verovatno u virtuelnom formatu.

Dizajn

„Kada smo otpočinjali projekat, gledali smo da zadovoljimo dva primarna cilja. Prvo, želeli smo da kreiramo moderan, pouzdan i inovativan proizvod koji ispunjava očekivanja prevoznika nudeći im autobus iskrojen po njihovoj meri“, rekli su u Castrosua fabrici. „Drugo, želeli smo da stvorimo fleksibilan i multidisciplinaran dizajnerski tim koji će koristiti nove tehnologije i implementirati 3D dizajn u svim fazama projektovanja. Na taj način smo stvorili vozilo koje se izdvaja od ostalih, došli smo do rešenja koje će se suočiti sa izazovima mobilnosti u budućnosti.“

Dizajn predstavlja čiste i jednostavne linije, modularnost, odličan pristup mehaničkim elementima za održavanje, i povećanu funkcionalnost. Ne gubi se iz vida i brza prepoznatljivost i prilagođavanje željama kupca.

U stvaranju modela Nelec, velik akcenat je stavljen na estetiku i funkcionalni dizajn bez kompromisa sa industrijskom prirodom proizvoda.

Castrosua

One comment

  1. Nema razloga da se dizajnom promeni neka druga funkcionalost, sve je to jako uklopivo. Lep model a jos lepsi dizajn. Zasluzeno.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica