SOR sprema novi zglobni autobus?

SOR sprema novi zglobni autobus?

Osim informacija o ugovorenoj isporuci dvadeset autobusa za beogradsku Lastu, došli smo i u posed prvih rendera novog zglobnog autobusa češke fabrike SOR.

Trenutno je medijima dostupan samo jedan render ovog vozila, mada se iz istog može dosta reći. SOR menja pristup vozilu i počinje da liči na konkurentne evropske autobuse.

Nova serija će nositi oznaku S, tako da će se novi model najverovatnije zvati NS18. (Foto: SOR)

Nova serija će nositi oznaku S, tako da će se novi model najverovatnije zvati NS18. ©SOR

Mali točkovi, velik broj vrata i prilično jednostavan eksterijer, karakteristično za pređašnje modele ove fabrike – sve je to nestalo na renderu autobusa SOR NS18. Dizajneri ovog vozila su na prednju stenu stavili masku, već viđenu uživo na sajmu u Hanoveru, a na prvom renderu je karakterističan i veliki razmak između srednje osovine i zgloba – dovoljan da se smeste dva reda naspramnih sedišta. Za sada nije poznato koje komponente će nositi novi češki autobus, niti kada će ući u proizvodnju. Međutim, sa već isprobanim dizajnom, ne sumnjamo da će proizvodnja uslediti uskoro.

Pogledajte kako izgleda solo autobus sa novim dizajnom, koji je predstavljen u Hanoveru. IAA 2016: SOR – lepota je u jednostavnom

Članak napisan u saradnji sa portalom Češkoslovensky Dopravak.

Descargar musica