Prva isporuka Iveco Crossway Le Natural Power

Prva isporuka Iveco Crossway Le Natural Power

Češki Čsad Karvina je prvi kupac niskoulaznog međugradskog modela predstavljenog prošle jeseni na Busworld 2017 i dobitnika nagrade za održivost “Sustainable Bus Award 2018”.

U pitanju je jedini međugradski niskoulazni autobus kojeg pokreće kompresovani prirodni gas (CNG). Predstavljen prošle godine tokom sajma Busworld 2017 i istom prilikom nagrađen sa Nagradom održivog autobusa 2018 (Sustainable Bus Award 2018) u „međugradskoj“ kategoriji; sada je model Iveco Crossway Le Natural Power spreman za prvu eksploataciju. Prva 23 vozila vozila Crossway Le Natural Power isporučena su prevozniku Čsad Karviná u Mravsko-Šleskom kraju u Češkoj.

Iveco_Crossway_Le_Natural_Power_Csad_Karvina_1

Model Iveco Crossway Le Natural Power, proizveden u češkoj fabrici Vysoké Mýto, opremljen je sa motorima Cursor 9 Np, dužine je 12 metara i prevoziće u oblastima Karvina i Orlovska. Vozilo ima montirane rezervoare za komprimovani gas na krovu. Ova ekskluzivna karakteristika – koja je patentirana od strane brenda – u kombinaciji sa poboljšanom konstrukcijom, optimizuje stabilnost vozila na putu i povećava udobnost vozača i putnika. Ovo takođe daje vozilu najnižu ukupnu visinu na tržištu (3,210 mm), omogućavajući vozilu da radi bez ikakvih ograničenja. Sa ukupnim kapacitetom goriva od 1,260 litara (četiri rezervoara po 315 litara), autobus ima autonomiju između 500 i 600 kilometara u zavisnosti od uslova korišćenja.

Iveco_Crossway_Le_Natural_Power_Csad_Karvina_2

Udobnost je poboljšana zahvaljujući specifičnim funkcijama poput klimatizacije i bežičnog interneta koji obezbeđuje putnicima stalnu povezanost na mrežu. Pristup je olakšan posebnim prostorom za invalidska kolica, u koja se lako mogu smestiti i kolica za bebe. Udobnost je takođe ključan element za vozača: aplikacija Vdv standarda, međunarodnog standarda koji nastoji da osigura sve ključne upravljačke kontrole postavljene na istom mestu kao i kod drugih proizvođača. Kao takva, ova karakteristika doprinosi udobnosti i bezbednosti i za vozača i za putnike.

Prevoznik Čsad Karviná je značajno uložio u obnavljanje i modernizaciju voznog parka u partnerstvu sa putničkim službama u oblastima Karvina i Orlovska. Ove godine kompanija će kupiti ukupno 63 nova autobusa. Čsad Karviná u potpunosti veruje u autobuse na kompresovan prirodni gas.

Descargar musica