Geteborg naručio 30 električnih Volvoa

Geteborg naručio 30 električnih Volvoa

Porudžbina za 30 potpuno električnih autobusa za prevoznika GS Buss je najveća do sada iz Švedske i uopšte za Volvo Buses.

Goteborg u Švedskoj sada preuzima vodeću ulogu u prelasku na gradski autobuski prevoz na električnu pogon. Porudžbina za 30 potpuno električnih autobusa Volvo za preduzeće GS Buss, ćerku firmu kompanije Göteborgs Spårvägar, i javno transportno preduzeće Västtrafik, predstavlja najveću porudžbinu potpuno električnih autobusa do sada u Švedskoj. To je i najveća porudžbina za kompaniju Volvo Buses do sada. Autobusi će voziti na liniji 60 u Goteborgu od sledeće jeseni.

volvo7900_electric_articulated

Firma Västtrafik, javni prevoznik u regionu Västra Götalandasta Jetaland, ima visoke ciljeve održivosti. Između ostalog, emisiju ugljen-dioksida treba smanjiti za 80% do 2020. godine, 95% ukupnog prevoza će se obavljati obnovljivom energijom do 2025. godine, a buka nastala od prevoza će biti redukovana.

Više od 60 hibridnih Volvo autobusa uveliko prevozi u Goteborgu. Od 2015. godine na liniji 55 rade porpuno električni autobusi i električni hibridi u okviru projekta ElectriCity. Od 25. juna dva porpuno električna Volvo autobusa visikog kapaciteta takođe voze na liniji 16.

Sada firma GS Buss, jedan od prevoznika u Geteborgu, kupuje 30 potpuno električnih autobusa od kompanije Volvo. Ovo je najveća pojedinačna porudžbina koju je Volvo do sada primio za ovaj model autobusa. Novi autobusi će prevoziti na liniji 60 između Redbergsplatsena i Masthugeta i takođe na linijama 59 i 62.

Volvo_7900_Electric_Articulated

Njihove baterije će imati kapacitet od 200 kWh i biće punjene na terminalnim autobuskim stanicama i u garaži. Firma GS Buss će biti odgovorna za infrastrukturu punjenja. Autobusi će biti isporučeni u trećem kvartalu 2019. godine.

Autobuska linija 60 je jedna od najprometnijih saobraćajnih linija firme Västtrafik u Goteborgu. 2017. godine je bilo više od 6,2 miliona putovanja ovom linijom i dodatnih 0,7 miliona putovanja na linijama 59 i 62.

Volvo će obezbediti sva održavanja i za vozila i za njihove baterije po fiksnom mesečnom trošku.

Volvo je nedavno objavio prodaju 23 električna autobusa za Lajden u Holandiji i još 17 za Oslo. Volvo je upravo prodao električne autobuse Britaniji, Danskoj, Luksemburgu, i Holandiji, Norveškoj, Poljskoj, Singapuru i Švedskoj.

Pored potpuno električnog modela Volvo 7900 Electric, asortiman elektrifikovanih vozila kompanije Volvo Buses obuhvata hibridne autobuse i električne hibride (plug-in hybrids). Sve ukupno, Volvo je prodao više od 4.000 elektrifikovanih autobusa širom sveta.

Descargar musica