Put oko sveta za 80 dana – električnim autobusom!

Put oko sveta za 80 dana – električnim autobusom!

Mađarski pionir u oblasti električnih autobusa, Modulo, bio je jedan od učesnika manifestacije 80edays, puta oko sveta električnim vozilima za osamdeset dana.

Iako u čuvenom romanu Žila Verna putovanje počinje u Londonu, drugo i ovogodišnje izdanje 80edays počelo je u Barseloni, kod trijumfalne kapije. Mađarski tim, jedan od jedanaest ekipa na ovom reliju, kao svog takmičara nije dovezao automobil već midibus kakav se koristi u Budimpešti!

modulo5modulo0

Prva etapa ovog puta je bila do Saragose, a potom su se električna vozila kretala autoputem do Madrida i Lisabona, odakle su prevezeni avionom do Halifaksa u Kanadi. Potom su bešumni i ekološki čisti automobili i midibus putovali do druge obale SAD preko Njujorka i San Franciska. Usput su takmičari svratili i do fabrike Tesla u Silikonskoj dolini, vodeće fabrike za proizvodnju električnih automobila,  koje su koristili svi timovi osim Mađara, koji su koristili Modulo C68E i Kineza, koji su koristili automobil DENZA, domaće proizvodnje.

modulo3 modulo2

Put oko sveta nastavljen je u Kini, odakle su takmičari preko zemalja bivšeg Sovjetskog saveza došli do Evrope. Put kroz Evropu su, osim autoputeva, sačinjavali i lokalni planinski putevi, a između Švajcarske i Italije takmičari su se peli i na Alpe na visinu od čak dve hiljade metara! Iako mu to nije namena, gradski midibus se odlično pokazao i u ovim uslovima.

modulo6modulo4

Reli 80edays, koji je prvi put održan 2012. godine i održava se svake prestupne, počeo je 16. juna, a završio se 4. septembra, tačno 80 dana nakon polaska sa istog mesta. Za cilj je imao podizanje svesti o zagađenju i zaštiti životne sredine. Vozila su punjena tokom pauza između etapa, a učesnici su odmarali u svojim vozilima. Mađarski tim je ovde bio u prednosti, imajući u obziru veličinu njihovog vozila, a za odmor tokom putovanja su koristili i ljuljašku koja je bila okačena o rukohvate!

modulo1

Modulo je razvio prvi mađarski električni autobus. Kao što i samo ime kaže, autobus je izrađen modularno pa se tako nudi u tri različite dužine, 6500mm, 7900mm i 9500mm a za takmičenje je korišćen srednji po veličini. Midibus se nudi sa četiri različita pogona: dizel, CNG, hibrid i kao električni. Trenutno se ovi midibusi aktivno koriste u Budimpešti, koju fabrika Modulo već snabdeva autobusima standardne veličine. Ono što je pohvalno za midi autobuse iz ove fabrike jeste da je karoserija izrađena od kompozitnih materijala, što je pomoglo da ovi mali autobusi budu za 20% lakši od svojih najvećih konkurenata.

(Slobodan Kostić, Foto: Modulo)

Descargar musica