Još polovnih MAN-ova za Suboticu

Još polovnih MAN-ova za Suboticu

Subotički prevoznik Suboticatrans je ponovo nabavio četiri polovna autobusa marke MAN za javni prevoz putnika u gradskom, prigradskom i međugradskom saobraćaju.

Uvoz polovnjaka je ovog prevoznika koštao 33 miliona dinara a pomogao je smanjenju prosečne starosti voznog parka sa petnaest na oko deset godina. Među uvezenim autobusima nalazi se i zglobni, MAN A23 Lion’s City G, prvi zglobni niskopodni autobus na ulicama Subotice. Predstavništvo Suboticatransa je izrazilo zadovoljstvo ovom činjenicom i nadaju se da će u buduće biti više autobusa sa niskim podom kako bi se olakšao protok putnika u gradskom saobraćaju. Za potrebe prigradskog i međugradskog prevoza, nabavljeni su po jedan MAN A74 Lion’s Classic Ü, sedmi u floti, i  troosovinski MAN R13 Lion’s Regio L.

sutranspolovnia23sutranspolovnisu313

Za razliku od prethodne nabavke, u ovoj su sva nabavljena vozila opremljena klima uređajem kako bi Subotičani uživali u komforu novih polovnih autobusa. Četvrti autobus koji je stigao u garažu je MAN R08 Lion’s Coach L, prvi visokoturistički autobus u njihovom voznom parku sa znakom lava.

sutranspolovnicoach

Ono što će putnike obradovati, osim osveženja u voznom parku, svakako je ostanak pri staroj ceni karte. Ovo nije prva kupovina polovnih autobusa za Suboticu, jer su prošle jeseni Subotičani videli na ulicama četiri polovna autobusa MAN i Neoplan, mahom na gradskim i prigradskim linijama. Ipak, čelnici preduzeća se nadaju da će u skorijoj budućnosti moći da kupe nove autobuse za grad, a prvenstveno ih interesuje domaća proizvodnja u Ikarbusu.

(Foto: subotica.com, suikar)

 

 

Comments

  1. […] O prethodnoj seriji polovnih autobusa za grad na severu zemlje smo već pisali, što možete pročitati ovde. […]

Descargar musica