Sofija – rat električnih autobusa

Sofija – rat električnih autobusa

Glavni grad Bugarske otvara tender za dvadeset električnih autobusa, a probne vožnje raznih proizvođača ovih vozila podsećaju na mali rat za osvajanje bugarskog tržišta. 

Nakon kupovine šezdeset solo gasnih BMC autobusa, gradonačelnica Sofije, Jordanka Fandakova je na društvenim mrežama razglasila da se otvara tender za kupovinu dvadeset potpuno bešumnih vozila, i sve to za vreme dok je Solarisov Urbino 12 electric na probi. Međutim, ovo nije prvi električni autobus koji se dokazivao na linijama javnog prevoza Sofije.

Higer prvi e-bus na ulicama Sofije. © CometBG

Higer prvi e-bus na ulicama Sofije. © CometBG

Prvi autobus koji je bio na šestomesečnoj probi, tokom 2013. godine je bio Higerov autobus sa ultrakondenzatorima, gotovo identičan beogradskom. Čak ih je isporučila i ista kompanija – bugarski Chariot Motors. Međutim, grad nije bio zadovoljan ovim načinom punjenja i odustao je od probe. Autobus od 2013. godine stoji u garaži javnog prevoznika, ali nikada nije kupljen.

Zadovoljio na probi u Parizu pa je poslat u Sofiju. © CometBG

Zadovoljio na probi u Parizu pa je poslat u Sofiju. © CometBG

Tokom leta 2016. godine, grad je konačno izrazio zainteresovanost u razvoju elektrobus mreže, a svoju zainteresovanost za ovaj projekat su izrazili i proizvođači autobusa. Prvi na testu početkom ove godine je bio Yutong E12, koji se prethodno našao na probi u Parizu gde je javni prevoznik RATP bio zadovoljan rezultatima probne vožnje na svojim linijama. Ovaj autobus ima domet od 300 kilometara nakon četvorosatnog punjenja.

SOR EBN11 na aerodromu u Sofiji. © CometBG

SOR EBN11 na aerodromu u Sofiji. © CometBG

Nakon završetka probne vožnje Yutong autobusa, SOR se pridružio u trku poslavši prvo jedanaestometarski EBN11 sa troja vrata. Ovaj autobus čudnog dizajna koristi litijum-jonske baterije u zadnjem zidu vozila, te zbog njih ne postoji mogućnost da se smeste vrata u toj zoni vozila. Ipak, SOR je odlučio da pomeri zadnju osovinu što više nazad, i ostavi mesta za dvoja vrata između prednje i zadnje osovine.

Česi testirali još jedno vozilo u Sofiji. © CometBG

Česi testirali još jedno vozilo u Sofiji. © CometBG

Međutim, SOR nije ostao na jednom vozilu, nego je u Sofiju prosledio i kraći autobus EBN8, midibus dužine osam metara. Logično, zbog manje dužine autobus ima dvoja vrata i prima ukupno pedeset putnika, za razliku od EBN11 koji prima 92 osobe. Oba autobusa koriste američke osovine Dana, specijalizovane za elektro pogon.

Autobus godine trenutno na testu. Ko će pobediti? © CometBG

Autobus godine trenutno na testu. Ko će pobediti? © CometBG

Poslednji autobus, koji je i trenutno na dvonedeljnom testu je Solaris Urbino 12 electric. Autobus godine 2017. je titula koja će verovatno otvoriti oči javnosti Sofije. Gradonačelnica je najavila da će se, osim u dvadeset autobusa, grad investirati u petnaest punjača na terminusima. Ukoliko ceo proces prođe u roku, bugarski glavni grad očekuje da se infrastruktura postavi u prvoj polovini, a da ceo sistem počne sa radom u septembru 2018. godine.

Descargar musica